Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akkor most hol lehet tulajdonk...

Akkor most hol lehet tulajdonképpen elengedni a kutyákat?

Figyelt kérdés
Maradjunk csak a törvényeknél, s ne a valóságnál! Városban nem lehet, mert kötelező a póráz. Szántóknál nem lehet, mert magánterület. Mezőn, erdőben nem lehet, mert a vadőr lelövi. Természetvédelmi területen nem lehet, mert a természetvédelmi őr lövi le. Árulja már el akkor valaki, létezik olyan hely a kijelölt kutyafuttatókon kívül (mellesleg nem egy városban ilyen nincs is, vagy használhatatlanul kicsi és rossz állapotú) TÖRVÉNY SZERINT, ahol lehet póráz nélkül kutyát sétáltatni?
2010. febr. 21. 11:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Azért ilyen ellentmondásosak ezek a törvények, mert magasról tesznek rájuk, 10-20 éve megcsinálták, oszt ennyi jobb dolga is va az igazságszolgáltatásnak, mint ilyen viszonylag ki súlyú ügyek. Nekem nagyon jól nevelt, engedelmes kutyám van, úgyhogy csak bkv-n stb. kötöm meg, akkor se az ő érdekében, csak az ujtazók nyugalma miatt. Bár így is idegesek.

Lényeg a lényeg, hogy itt amerre rendszeresen sétálunk lakik pár bűbáj am.staff, és néhány lakónak az a hobbija, hogy rájuk hívja a rendőrséget, mondván közveszélyes harci kutyák póráz nélkül...

Kijöttek a rendőrök és tök jót dumáltunk, még ők mondták, hogy engedjük el őket nyugodtan, mert látják, jól neveltek és a többi. Többnyire ez a két rendőr jön, de már előre röhögnek, mikor meglátnak minket.

Biztos van egy két kötözködő közterületes és rendőr, de többnyire lesz@rják... Aki meg kötözködik hát a biztonság kedvéért legyen a zsebedben valami mondva csinált szájkosár (én ezt a szájtyűre értem) meg egy póráz a nyakadban és biztos nem büntetnek meg. :)

2010. febr. 25. 21:52
 12/24 anonim ***** válasza:
77%
Tévedés, hogy a Normafa közpark! A Budai-hegység része és a Pilisi Parkerdőhöz tartozik. Hiába vagyok kutyás, én hosszú pórázon sétáltatok, utcán soha nem engedem el, viszont a kertben szabadon rohangálhat. Ha pedig messzire elszalad az erdőben a szabadon sétáltatott kutya és őzekkel akar vadászatot rendezni, rögtön vissza kell hívni. Jól nevelt kutya visszahívható. A Normafánál a szomszéd sétáltatott, neki nem engedelmeskedtek a kutyák.
2010. febr. 25. 22:32
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Ok nektek van kertetek, de amúgy a jól neveltség nem a behívhatóságnál zárul. :S

A kutyusom engedély nélkül nem lép le a járdáról, nem rohan előre és nem marad le, nem zaklatja a járókelőket, és az engedélyem nélkül a másik kutyát sem, amíg ki nem adom a parancsot... Nem olyan nehéz ezt megtanítani, nem jártam vele kutyasuliba se és állítom, hogy figyelmesebb és kulturáltabb, mint sok járókelő. Egy gyereket hamarabb elüt az autó, mint az én kutyámat.

2010. febr. 25. 22:50
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen típusú "problémákat" önkormányzati rendeletek szabályozzák főként. A legjobb, ha annak a településnek a rendeletei közt nézel utána, ahol futtatni szeretnéd a kutyád. A vadász egyébként nem lőheti le, amíg a 200m-es körzetedben van.
2010. febr. 25. 23:24
 15/24 anonim ***** válasza:
A Normafánál 500 méterre volt a szomszéd (nem a gazda) a kutyáktól és valóban kiabáltak neki, persze hiába. Egyébként nálunk (III. kerület) tilos kutyát póráz nélkül sétáltatni.
2010. febr. 25. 23:42
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Fenn a hármashatárhegyen én sokszor látok kutyasétáltatókat, poráz nélkül rohangálnak a gazdi körül, végig az uton. a tetején van egy szuper teraszos étterem, és oda is be lehet velük ülni.

Én Pest mellett lakom, és a határba járunk "kutyázni". A földek között utak vannak, jó hosszan el lehet menni sétálni, labdázni.Mondjuk mi ismerjük a föld tulaját, ugymond engedéllyel vagyunk ott:)

De ha idegen helyen, ami nincs körbekeritve (igy nem lehet tudni magán, vagy állami tulajdon-e)és a kutya nem hajtja a vadat, akkor szerintem nincs akadálya, hogy elengedd. Elvileg akkor nem lőhetik ki.Nekem azt mondta itt a vadász, hogy tulajdonképpen koloncot kéne kötni a nyakukba.

2010. febr. 26. 08:49
 17/24 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

A kutyát akkor lehet majd elengedni és ott, ahol majd a törvény engedélyezi.

Manapság az a helyzet, hogy sehol. Jobb, ha az embernek nincsen Magyarországon kutyája.

Ha nem lesznek kóbor állatok és a macskákat is pórázon viszik ki az utcára sétálni, akkor várhattok változást e-téren.

Ebben az országban, ahol én lakom, itt a kutyák ´´es macskák csak pórázon engedhetök ki az utcára hivatalosan.

Persze nem sokan szólnak azért, ha a jól nevelt kutyám a lábam mellett bandukol s ha a parkban nincsen senki a közelünkben akkor elengedem, had fusson. Ám a kutyakakiért nagyon megbüntetnek és ha a városban sétáltatom póráz nélkül, ahol nincsen park és sok az ember akkor 20ezer ft-nak megfelelöt fizetek...

2010. febr. 26. 10:26
 18/24 anonim ***** válasza:
A normafánál sem azért lettek kilőve, mert nem volt rajtuk a póráz, hanem azért mert fél kilométerre voltak a sétáltalójuktól, aki semmit nem hallott abból, hogy kiabálnak érte, meg hajtották a vadat. Ha egy jól nevelt kutyád van, aki nem rohan ki a világból, mintha gazdátlanul szaladgálna össze-vissza és nem kezdi el a vadat hajtani, akkor nem fogják kilőni.
2010. febr. 26. 12:50
 19/24 anonim ***** válasza:
6%

szerintem kellene egy olyan törvény, hogy bizonyos módszerekkel vizsgálgassák meg a kutyákat.

ha abszolút nem agresszív és láthatóan szót fogad a gazdijának, elengedhetné.

a többit szigorúan pórázra.

de persze ez álom:) az állatorvosi rendelőben egy VAKVEZETŐ KUTYA ugatta meg a kis kölyökkutyámat!

pedig neki még morognia sem lenne szabad!

örülök ha az itteni kutyák pórázon vannak, szájkosarat csak 1-2 látott, és milyen agresszívak..

nemrég találkoztam egy férfival, aki valamilyen kutyaovit említett, hogy oda viszi játszani a kutyáját.

gondolom ott el is lehet engedni.

2010. febr. 26. 13:03
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát a kaki a másik része... Komolyan az ilyen agymentek miatt rossz a kutyások megítélése Bp-n, városban, akik nem képesek fölszedni a kakit. Sajnos ez a kutyások 80-90%-a lehet, és a maradék 10% van lecseszve, hogy miattuk sz@ros az utca.

Undinak undi, de nem bírom felfogni, hogy miért nem lehet fölszedni, mert annyi kényelmetlenséget nem okoz, mintha belelépnél.

És ugyanez a helyzet a neveléssel is. Jaj veszünk egy kutyát gyerekpótléknak, és ha megnő úgyis tudni fogja mihez tartsa magát. Arra senki sem gondol hogy ez némi erőfeszítést is igényel. A napi taposó malom után meg erre ugye nincs ideje... Ill. nem tud teremteni. Aki ezt nem fogja föl ne tartson kutyát, dehát ebben az országban nem a belátó, következetes gondolkodásról híresek az emberek.

Ezért kellenek ilyen nyomi törvények, mert a gazdik többsége is ilyen nyomi.

(Bocsi a közönséges stílusért, de ez a téma mindig fölidegesít, és nem tudok higgadtan gondolkodni.)

2010. febr. 26. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!