Akkor most hol lehet tulajdonképpen elengedni a kutyákat?
Azért ilyen ellentmondásosak ezek a törvények, mert magasról tesznek rájuk, 10-20 éve megcsinálták, oszt ennyi jobb dolga is va az igazságszolgáltatásnak, mint ilyen viszonylag ki súlyú ügyek. Nekem nagyon jól nevelt, engedelmes kutyám van, úgyhogy csak bkv-n stb. kötöm meg, akkor se az ő érdekében, csak az ujtazók nyugalma miatt. Bár így is idegesek.
Lényeg a lényeg, hogy itt amerre rendszeresen sétálunk lakik pár bűbáj am.staff, és néhány lakónak az a hobbija, hogy rájuk hívja a rendőrséget, mondván közveszélyes harci kutyák póráz nélkül...
Kijöttek a rendőrök és tök jót dumáltunk, még ők mondták, hogy engedjük el őket nyugodtan, mert látják, jól neveltek és a többi. Többnyire ez a két rendőr jön, de már előre röhögnek, mikor meglátnak minket.
Biztos van egy két kötözködő közterületes és rendőr, de többnyire lesz@rják... Aki meg kötözködik hát a biztonság kedvéért legyen a zsebedben valami mondva csinált szájkosár (én ezt a szájtyűre értem) meg egy póráz a nyakadban és biztos nem büntetnek meg. :)
Ok nektek van kertetek, de amúgy a jól neveltség nem a behívhatóságnál zárul. :S
A kutyusom engedély nélkül nem lép le a járdáról, nem rohan előre és nem marad le, nem zaklatja a járókelőket, és az engedélyem nélkül a másik kutyát sem, amíg ki nem adom a parancsot... Nem olyan nehéz ezt megtanítani, nem jártam vele kutyasuliba se és állítom, hogy figyelmesebb és kulturáltabb, mint sok járókelő. Egy gyereket hamarabb elüt az autó, mint az én kutyámat.
Fenn a hármashatárhegyen én sokszor látok kutyasétáltatókat, poráz nélkül rohangálnak a gazdi körül, végig az uton. a tetején van egy szuper teraszos étterem, és oda is be lehet velük ülni.
Én Pest mellett lakom, és a határba járunk "kutyázni". A földek között utak vannak, jó hosszan el lehet menni sétálni, labdázni.Mondjuk mi ismerjük a föld tulaját, ugymond engedéllyel vagyunk ott:)
De ha idegen helyen, ami nincs körbekeritve (igy nem lehet tudni magán, vagy állami tulajdon-e)és a kutya nem hajtja a vadat, akkor szerintem nincs akadálya, hogy elengedd. Elvileg akkor nem lőhetik ki.Nekem azt mondta itt a vadász, hogy tulajdonképpen koloncot kéne kötni a nyakukba.
Sziasztok!
A kutyát akkor lehet majd elengedni és ott, ahol majd a törvény engedélyezi.
Manapság az a helyzet, hogy sehol. Jobb, ha az embernek nincsen Magyarországon kutyája.
Ha nem lesznek kóbor állatok és a macskákat is pórázon viszik ki az utcára sétálni, akkor várhattok változást e-téren.
Ebben az országban, ahol én lakom, itt a kutyák ´´es macskák csak pórázon engedhetök ki az utcára hivatalosan.
Persze nem sokan szólnak azért, ha a jól nevelt kutyám a lábam mellett bandukol s ha a parkban nincsen senki a közelünkben akkor elengedem, had fusson. Ám a kutyakakiért nagyon megbüntetnek és ha a városban sétáltatom póráz nélkül, ahol nincsen park és sok az ember akkor 20ezer ft-nak megfelelöt fizetek...
szerintem kellene egy olyan törvény, hogy bizonyos módszerekkel vizsgálgassák meg a kutyákat.
ha abszolút nem agresszív és láthatóan szót fogad a gazdijának, elengedhetné.
a többit szigorúan pórázra.
de persze ez álom:) az állatorvosi rendelőben egy VAKVEZETŐ KUTYA ugatta meg a kis kölyökkutyámat!
pedig neki még morognia sem lenne szabad!
örülök ha az itteni kutyák pórázon vannak, szájkosarat csak 1-2 látott, és milyen agresszívak..
nemrég találkoztam egy férfival, aki valamilyen kutyaovit említett, hogy oda viszi játszani a kutyáját.
gondolom ott el is lehet engedni.
Hát a kaki a másik része... Komolyan az ilyen agymentek miatt rossz a kutyások megítélése Bp-n, városban, akik nem képesek fölszedni a kakit. Sajnos ez a kutyások 80-90%-a lehet, és a maradék 10% van lecseszve, hogy miattuk sz@ros az utca.
Undinak undi, de nem bírom felfogni, hogy miért nem lehet fölszedni, mert annyi kényelmetlenséget nem okoz, mintha belelépnél.
És ugyanez a helyzet a neveléssel is. Jaj veszünk egy kutyát gyerekpótléknak, és ha megnő úgyis tudni fogja mihez tartsa magát. Arra senki sem gondol hogy ez némi erőfeszítést is igényel. A napi taposó malom után meg erre ugye nincs ideje... Ill. nem tud teremteni. Aki ezt nem fogja föl ne tartson kutyát, dehát ebben az országban nem a belátó, következetes gondolkodásról híresek az emberek.
Ezért kellenek ilyen nyomi törvények, mert a gazdik többsége is ilyen nyomi.
(Bocsi a közönséges stílusért, de ez a téma mindig fölidegesít, és nem tudok higgadtan gondolkodni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!