Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát válasszak? (...

Milyen kutyát válasszak? ( elvárások/igények lent! )

Figyelt kérdés
Kiskutyát szeretnék venni/bfogadni, de nincs különösebb elképzelésem. Társas életet élek családdal, a családban van egy 5 éves kislány. Benti kutyára gondoltam, mert kicsi1 barátságos kutyusra lenne szükségünk. "elvárások"; eltudnám vinni naponta sétálni 1 órát KB. , a szőrzet ápolása ne legyen fontos, tudjon élni más háziállatokkal egy környezetben is, gyerekeket tűrje(mondjuk megoldanám), és ne legyen nagy, KB. ennyi. Ja és még annyi hogy ne kerüljön 50 ezrekbe, mert nincs annyi fölöslegem. Az etetést megoldanám. Amikben gondolkodtam azok : Francia bulldog (Aminek az árával nem vagyok jóba, de ha van 30000 alatt akkor privátot légyszives), Yorki(szintén) és ilyesmik. Köszönöm!

2015. ápr. 20. 23:00
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Felmentés egy allatmenhely oldalra. Inkább örökbe fogadok, több szempontból; nem kerül 100ezer forintjába, megmentek egy kutyust. Láttam fajtiszta ezeket is.
2015. ápr. 21. 13:16
 12/15 anonim ***** válasza:

az biztos, hogy fajtiszták, mivel kutyák! (faj=kutya, fajta= yorki, németjuhász, dalmata)

fajtatiszta kutyát nem kapsz menhelyen :) aminek nincs törzskönyve, az max fajtajellegű keverék. de ennyit számítana, hogy fajtatiszta?

2015. ápr. 21. 14:40
 13/15 anonim ***** válasza:

ha van kinézett fajta, akkor elképzelhető, hogy van fajtamentés, én pl sokszor látom, hogy több yorki/csivava került el egy szaporítótól, és gazdát keresnek nekik. Ha nem sürgős, akkor lehet, hogy írnod kéne a fajtamentőknek, esetleg a közelben lévő menhelyeknek, hogyha van ilyen, akkor szóljanak neked, akár interneten, és akkor meg tudod nézni őket.

Egyébként Miskolcon a menhelyen nagyon sok aranyos kutya van, lehet, hogy nincs pont yorki vagy francia bulldog, de nagyon-nagyon sok aranyos, kis termetű, szeretni való kutyus van, és ők biztos szívesen segítenek kiválasztani a megfelelőt :) És az annyira nincs is messze :)

2015. ápr. 21. 17:48
 14/15 A kérdező kommentje:
Nem olyan fontos a fajtiszta ág. De olvastam hogy elnöknek hozzánk megnézni a körülményeket. Tényleg?
2015. ápr. 21. 18:00
 15/15 anonim ***** válasza:
Menhelye válogatja, hogy elmennek-e megnézni a körülményeket. De azért az fontos, hogy láncon, kennelben nem tarthatsz kutyát, tehát legyen jó kerítés. Valamint ha még nincs ivartalanítva, amikor örökbe fogadod, akkor ivartalanítási kötelezettséggel szokták kiadni. Ez mind a kutya érdekeit szolgálja.
2015. ápr. 21. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!