Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajta kutyust ajánlanát...

Milyen fajta kutyust ajánlanátok két kisbaba mellé?

Figyelt kérdés
Olyat szeretnénk, ami nem nagytestű, gyerekszerető, nyugodt fajta.
2010. febr. 20. 20:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Tudom, azt írtad, kistestű kutya kell, de én mégis azt mondom, szerintem a labrador a legjobb.

Az a kutya nem tud harapni...:)

Végtelenül türelmes és barátságos, kifejezetten tanulékony, szívesen játszik, de ha nem akarjátok, első szóra nyugton marad, mert szófogadó. Mindent eltűr, a szájában lehet turkálni, a farkát rángatni, a lábát húzogatni, lovagolni rajta...nekem is az van, rengeteg gyerek, kicsik is járnak ide, imádják, a kutya meg imádja őket :). A környéken csodájára járnak, kb. 20-25 parancsszót ért és engedelmeskedik.

A szőrét évente kétszer hullatja, igényli a társaságot, szereti a vizet, szereti a hasát és naponta rendesen meg kell mozgatni, de kifejezetten családbarát kutya.

Szereti az embereket, de ha a családját bántani akarják, ráérez a gazdi hangulatára, és igen félelmetesen tud ugatni...támadni még nem láttam...:)

Szóval, szerintem labi.

2010. febr. 20. 22:34
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Fajtatiszta kutyát csak is szigorúan tenyésztőtöl vegyetek!!! Hiába kapsz meg egy "fajtatiszta" kiskutyát negyed annyiért, mint amennyibe egy tenyésztőnél kerül, ha az később beteg lesz, vagy ha esetleg a vérmérséklete nem megfelelő még baj is származhat belőle. Ezeket sajnos tapasztaltam egy ismerősömnél, aki vett egy husky kölyköt egy szaporítótól és kb. másfél éves korára totálisan bedilizett a kutya. Kezelhetetlenné vált egyik hétről a másikra. Az addig jólnevelt kutyusból egy bolond eb lett, akinek sajnálatos módon a származása lett a végzete. A szaporítók végeredménye...

Kisgyerekek mellé bátran merem ajánlani a schnauzert. Kedvenc tenyészetem, ahol kitűnő kutyák vannak (aranykoszorús mestertenyészet): www.silver-senator.hu

2010. febr. 20. 22:43
 13/21 Akiteki ***** válasza:

Nem írtad meg, hogy kertben lenne, vagy lakásban?

Kistestűben elég kevés nyugodt kutyát fogsz találni.

2010. febr. 20. 23:27
 14/21 anonim ***** válasza:

Menhelyi kutyust ajánlanék. Két baba mellett nem hinném, hogy lenne felesleges több tízezred fajtatiszta kiskutyára. A menhelyiek között is számtalan gyerekszerető kutya van.

Ha kölyköt választasz, tőled függ, hogy milyenné neveled, ha felnőttet, akkor pedig a gondozók tanácsot adnak, hogy ki lenne megfelelő két kisbaba mellé.

2010. febr. 20. 23:46
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Azt a kis fehér menhelyi kutyust ajánlanám, akinek a képét feltette ide az egyik válaszoló. Tündéri!!!!
2010. febr. 21. 00:01
 16/21 anonim ***** válasza:
[link] Ezen az oldalon van fajtaajánló, ahol leírják melyik fajták tűrik jobban a gyerekek nyúzását. Amúgy szerintem is jobb lenne a nagyobb testű kutya, mivel annak pl meghúzzák a fülét meg se érzi, viszont egy kicsi meg lehet megijed és visszakap. Igazából nevelés kérdése, egyik kutya se bántja a gyerekeket ha jól van tartva, szocializálva, nevelve.
2010. febr. 21. 09:15
 17/21 A kérdező kommentje:
Húha! Köszönöm szépen a válaszokat és a tanácsokat, de most teljesen elbizonytalanodtam, hogy milyen is legyen a kutyusunk. Ezt még jól át kell rágnuk!
2010. febr. 21. 10:53
 18/21 anonim ***** válasza:
en a labradort ajanlom....mivel hogy nagyon szeretika gyerekeket ..de nagyon kicsi gyerek mele nem ajanlok kutyat...csak akor ha van udvarotok...
2010. febr. 22. 22:55
 19/21 anonim ***** válasza:
Nem, nem, azt a kis fehér menhelyi kutyust én viszem el :):):
2010. febr. 22. 23:31
 20/21 anonim válasza:
golden retrivert ajánlom neked. Türelmes a gyerekekkel, egyáltalán nem agressziv fajta. Esetleg még spániel is szóba jöhet. Más fajtát nem szivesen vennék gyerek mellé.
2010. febr. 23. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!