Milyen fajta kutyust ajánlanátok két kisbaba mellé?
Tudom, azt írtad, kistestű kutya kell, de én mégis azt mondom, szerintem a labrador a legjobb.
Az a kutya nem tud harapni...:)
Végtelenül türelmes és barátságos, kifejezetten tanulékony, szívesen játszik, de ha nem akarjátok, első szóra nyugton marad, mert szófogadó. Mindent eltűr, a szájában lehet turkálni, a farkát rángatni, a lábát húzogatni, lovagolni rajta...nekem is az van, rengeteg gyerek, kicsik is járnak ide, imádják, a kutya meg imádja őket :). A környéken csodájára járnak, kb. 20-25 parancsszót ért és engedelmeskedik.
A szőrét évente kétszer hullatja, igényli a társaságot, szereti a vizet, szereti a hasát és naponta rendesen meg kell mozgatni, de kifejezetten családbarát kutya.
Szereti az embereket, de ha a családját bántani akarják, ráérez a gazdi hangulatára, és igen félelmetesen tud ugatni...támadni még nem láttam...:)
Szóval, szerintem labi.
Fajtatiszta kutyát csak is szigorúan tenyésztőtöl vegyetek!!! Hiába kapsz meg egy "fajtatiszta" kiskutyát negyed annyiért, mint amennyibe egy tenyésztőnél kerül, ha az később beteg lesz, vagy ha esetleg a vérmérséklete nem megfelelő még baj is származhat belőle. Ezeket sajnos tapasztaltam egy ismerősömnél, aki vett egy husky kölyköt egy szaporítótól és kb. másfél éves korára totálisan bedilizett a kutya. Kezelhetetlenné vált egyik hétről a másikra. Az addig jólnevelt kutyusból egy bolond eb lett, akinek sajnálatos módon a származása lett a végzete. A szaporítók végeredménye...
Kisgyerekek mellé bátran merem ajánlani a schnauzert. Kedvenc tenyészetem, ahol kitűnő kutyák vannak (aranykoszorús mestertenyészet): www.silver-senator.hu
Nem írtad meg, hogy kertben lenne, vagy lakásban?
Kistestűben elég kevés nyugodt kutyát fogsz találni.
Menhelyi kutyust ajánlanék. Két baba mellett nem hinném, hogy lenne felesleges több tízezred fajtatiszta kiskutyára. A menhelyiek között is számtalan gyerekszerető kutya van.
Ha kölyköt választasz, tőled függ, hogy milyenné neveled, ha felnőttet, akkor pedig a gondozók tanácsot adnak, hogy ki lenne megfelelő két kisbaba mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!