Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek mennyire illene...

Szerintetek mennyire illene hozzánk egy munkavonalú németjuhász?

Figyelt kérdés

Párommal gondolkozunk azon, hogy veszünk/örökbefogadunk egy németjuhászt. Nekem és a páromnak is van kutyás tapasztalata. Nekem eddig egy keverékem és egy beagle-m volt, a páromnak pulija. Kertes házban lakunk, a kutyus kinti-benti lenne. Versenyszerűen sportolnánk vele vagy az agility-t vagy az őrző-védőzést próbálnánk ki vele.

De felmerült bennünk néhány kérdés:

Mennyire türelmes egy sportkutya a gyerekekkel?

Nézegettünk kenneleket, és legjobban a steinhart kennel tetszik. Mit gondoltok erről a kennelről?

Mennyire ragaszkodó?

Szívesen várom a tapasztalatokat is erről a fajtáról :) Előre is köszönöm :)

2015. ápr. 18. 14:53
 1/8 anonim ***** válasza:
50%

A kutyás tapasztalatotok nem sportkutyás tapasztalat. Munkára tenyésztett sportkutyával minden nap nagyon sokat kell foglalkozni. Versenyre felkészíteni pedig Hogy hogyan bánik egy gyerekkel egy sportkutya, az csakis az egyedtől függ elsősorban.

Miért nem mentek el a fajtamentők örökbefogadó napjára?

2015. ápr. 18. 15:07
 2/8 A kérdező kommentje:

A kutyás tapasztalatotok nem sportkutyás tapasztalat. Munkára tenyésztett sportkutyával minden nap nagyon sokat kell foglalkozni. Versenyre felkészíteni pedig Hogy hogyan bánik egy gyerekkel egy sportkutya, az csakis az egyedtől függ elsősorban.

Miért nem mentek el a fajtamentők örökbefogadó napjára?

Mert kölyök kutyát szeretnénk, tenyésztőtől.

2015. ápr. 18. 15:17
 3/8 anonim ***** válasza:

Egy munkavonalú kutya szempontjából nem igazán releváns ez a tapasztalat.

Előző kutyusokkal mennyit foglalkoztatok,mit tanítottatok nekik?

Itt nem a mennyiség,a minőségi tapasztalat a fontos(én a rendőrségtől fogadtam örökbe egy fiatal német juhászt,megizzaszt rendesen,még annl is többet kell vele foglalkozni,mint mondják hogy sokat).

Javaslom próbáljatok ki először egy nem munkavonalút,hidd el,az is igényli azt hogy foglalkozva legyen vele.

2015. ápr. 18. 15:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Beszélhetsz a Steinhart tenyészet tulajdonosával. Ha elmondod, milyen kutyáitok vannak, a gyereket, az elvárásaitokat, talán tud olyan párosításból ajánlani kiskutyát, amelyik megfelelne nektek .

Agiliyre teljesen másként kell felkészíteni egy kutyát, mint az öv-s IPO sportra.

2015. ápr. 18. 16:00
 5/8 Platypus ***** válasza:
100%
Én jártam az emlegetett tenyésztőnél. Nagyon jó a hírneve, és tényleg szakértőnek tűnt, kiegyensúlyozott kutyákkal. Ellenben legalább 3 különböző alomból láttam kiskutyákat és törzskönyv nélkül fele annyiért ajánlotta őket.
2015. ápr. 18. 16:43
 6/8 Csicsilove ***** válasza:
0%
Nekem németjuhászom van és nagyon jó kutya, viszont a baromfikat szeretik kergetni! Csak ajánlani tudom! Ha munkakutyának szeretnétek, mindenképp feketét vegyetek, mert azok sokkal okosabbak! Ez igaz két nm. juhászunk van egy fekete és egy rajzos, de a fekete sokkal jobban tanul, és mi is járunk vele agility-re!
2015. ápr. 18. 18:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Annyit szólnék hozzá, hogy anélkül hogy sportkutyát tartana valaki, nem tud tapasztalatot gyűjteni.
2015. ápr. 18. 18:08
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
ha a kutya jó idegrendszerű, és jó ösztönökkel van megáldva, akkor élhető is, és eredményes is lehet a sportban. érdemes először is megnézni, hogy a környéketeken van-e olyan iskola, ahol szakszerűen tudnak foglalkozni veletek, mert ha ez kivitelezhetetlen, akkor egy ilyen kutya inkább pokol, mint boldogság. A kinézett kennel jó választás, a tenyésztő nem ma kezdte, amit nem tud a németjuhászokról, az nem is létezik. Minden bizonnyal fog nektek segiteni:)
2015. ápr. 18. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!