Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktassam le a kutyust...

Hogy szoktassam le a kutyust arról h megegye a tojást?

Figyelt kérdés

Nagyszüleimnek van egy kb. 1-2 éves, keverék szuka kutyusuk. Ők falunk laknak és ott van velük a kutyus is de sajnos megeszi a tojást és így láncon van tartva.. Estére persze el van engedve de napközben megkötik. :( Tudja h nem szabad mert ha van mellette valaki akkor nem nyúl hozzá, sőt amint megmutatjuk neki a tojást fülét, farkát behúzva bújik a helyére, mert tisztában van a helyzettel.. Ha viszont nem látja senki akkor egyből bekajálja. Nagyon rafkós kis dög, és szeretném ha szabadon lehetne.

Hogy tudnám erről leszoktatni?

Köszi a válaszokat!

2010. febr. 20. 19:04
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem éhes, mindig van előtte kaja. Mamám főz neki, de ez a tojás rögeszméje.. Az a baj h ez egy tipikus régifajta elrendezésű ház és hátsóudvar.. Szóval a hátsóudvaron van a nyári konyha és onnan végigvezetve az ólak stb. Ergo ha leválasztanák akkor se sok hely maradna mert pont ott az egyik hely ahová járnak a tyúkok. Az a kis hely meg kevés is lenne a kutyusnak.. Mondtam mamának h próbáljanak meg vmi magas akadályt tenni oda ahová tojnak a tyúkok és akkor oda nem tudna bebújni a kutya a tyúk viszont rá tudna szállni, de ezzel csak az a gond h ezek a tyúkok még a szalma tetejére is felmásznak azt meg elég nehéz lenne elbarikádozni. :S
2010. febr. 20. 20:19
 12/20 anonim válasza:
54%
A kutyák ha a tilalom ellenére megtesznek valamit, akkor nyomós okuk van rá. Például nem szabad elmennie a kankutyának a szomszéd nőstényhez, mert a szomszéd nem akarja. De ő mégis elmegy, amíg meg nem szúrják. Azért, mert annyira kanos. Átvezetve ezt a tojásokra: lehet, hogy nyers fehérjére van szőksége, esetleg a sárgájában lévő vitaminra van szüksége, vagy kálciumhiánya van, ezért megeszi a héját. Ez valószínűleg fáj neki, vagy legalábbis megérzi. Nekem is fáj, ha nincs bennem elég vitamin, vagy ha a csontjaimban nincs elég kálcium. Tényleg. Akkor neki miért ne fájhatna. Én adnék neki minden nap egy tojást. Egyébként nem szabad láncon tartani a kutyát (van rá törvény) - büntetnek érte.
2010. febr. 20. 20:31
 13/20 anonim ***** válasza:

A tyúk egy madár. A madár a fészkébe rakja a tojásait. Ha nincs fészke, csinál magának. Ha a tyúkoknak nincs fészke, csinál magának: össze-vissza potyogtatja a tojást a kertben.

A megoldás simán annyi lenne, hogy olyan fészket csinálni a tyúkoknak, ahová nem tud bemenni a kutya. Mi is így oldottuk meg nagyimnál a dolgot.

Ott, ahol a tyúkok alszanak (gondolom ez elzárt, fedett hely) kialakítottunk ilyen kis fészkeket (még egy kosár is jó szalmával. Bármi, ami fészekre hasonlít) Ezt a madarak egy idő után felfedezik, és a tojó tyúkok értelemszerűen oda is mennek lerakni a tojásokat.

Ezt a helyet nappalra bezártuk, mikor acsirkék kint voltak (tehát a nagy ajtót, ahol mindenki ki-be mászkál)

Azonban csináltunk a bejáratra (vagy a falra pl) egy lyukat, amin a tyúkok nyugodtan tudnak közlekedni, azonban a kutya nem fér át rajta. Így amikor a tyúkok kint vannak, a tojó be tud menni, le rakja a tojását és kész. A kutya nem éri el. Ráadásul nagyid dolgát is megkönnyíti, hiszen nem kell végigjárni az egész kertet, hogy összeszedje a tojásokat. Elég csak bemenni a csirkék helyére, mert oda rakják le az összeset.

Persze a tyúk-átjáróra mindenképpen kell valami ajtó féleség is, hogy este zárható legyen!

Ja, és annyi fészket kell kialakítani, amennyi tojó van. Ha nem tudtok annyit, akkor csinálnak maguknak, de hidd el, a tyúkok is jobban szeretnek oda tojni, ahol alszanak, így hamar rákapnak a dologra.

2010. febr. 20. 20:57
 14/20 A kérdező kommentje:
Akkor majd veszek neki valamit és megmondom mamának h adja neki azt. Amúgy gondolod bárki foglalkozik azzal h láncon van egy kutya? Falun sajnos minden 2. ember láncon tartja a kutyáját és ez ellen nem nagyon lehet mit tenni.. :S Az én nagyszüleim sem szeretik megkötni, csak a tojáslopás miatt kell, de akkor is csak napközben van megkötve. De ezért próbálok megoldást találni h elengedhessék.. De ez még a jobbik eset.. sajnos sok idős falusi ember úgy gondolja a kutyának láncon a helye.. :S
2010. febr. 20. 20:59
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Vannak ilyen konkrét helyek ahova évek óta tojnak. Hiába van nekik bent a helyükön láda, szalma stb. akkor is mindig találnak az udvaron olyan helyet ahova bemennek és tojnak, persze ettől függetlenül használják a helyükön lévő dolgot is! Megpróbálunk dolgokat a felsoroltak közül aztán remélem sikerül vmit. :)
2010. febr. 20. 21:02
 16/20 anonim ***** válasza:
szia a póráz két végén című műsorban láttam egy ilyesmi kutyát csak ő a hűtött nyitotta ki és mindent ki szedett nem volt éhes csak egyszerűen ahogy elmentek otthonról nem figyelt rá senki akkor kipakolta a hűtőt. ott ugy oldották meg hogy felszereltek egy kamerát és kintről figyelték a kutyát és mikor kinyitotta a hűtött nagyon éles hanggal sípoltak neki és a kutya meghátrált, majd vissza ment hogy mi volt és újra neki settenkedett de újra a hang! és egy idő után feladta! Hát te ezt úgy tudnád megoldani hogy leteszel egy tojást és elbújsz hogy ne láson és valami nagyon hangossal rásípolsz! egy idő után nem fogja bántani ha figyelsz és már nem bántja csak meg szaglássza jutalom falat!!
2010. febr. 20. 21:15
 17/20 A kérdező kommentje:
Igen pont erre gondoltam én is h még ezzel megpróbálkozom, de így most már alátámasztottad a gondolataim, szóval köszi! :)))
2010. febr. 20. 21:42
 18/20 Akiteki ***** válasza:

Attól, mert a szomszédban is láncon van, még nem jobb a helyzet.

Tényleg, minek a kutya annak, aki láncon tartja? Túl nagy a csend, kevés a kakaskukorékolás, kell még egy kis ugatással is tarkítani?

Régen ilyen nem volt. Az én nagymamámnak is volt kutyája 40 évvel ezelőtt, sosem látott láncot.

2010. febr. 20. 23:25
 19/20 A kérdező kommentje:
Falun mindenkinek van kutyája.. Mi az h minek? '-.- Ők is elengednék ha nem lopná a tojást.
2010. febr. 21. 09:05
 20/20 cerámia válasza:
Tudom, hogy ezek kegyetlenségek. De ezekkel a módszerekkel próbáld:Főtt tojást beáztatod benzinbe vagy gázolajba beteszed a kutya szájába és összenyomod h szétmenjen a szájába a tojás, tarts össze a száját ameddig csak lehet es fogd le.. Ellenkezni fog vagy ugyan ez csak a forró tojásos módszerrel.. Tartsd csukva a száját. Garantáltan leszokik.. Bár ezek elég durva módszerek. De ez van. Ha kell a tojás
2017. jan. 27. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!