Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktassam le a kutyust...

Hogy szoktassam le a kutyust arról h megegye a tojást?

Figyelt kérdés

Nagyszüleimnek van egy kb. 1-2 éves, keverék szuka kutyusuk. Ők falunk laknak és ott van velük a kutyus is de sajnos megeszi a tojást és így láncon van tartva.. Estére persze el van engedve de napközben megkötik. :( Tudja h nem szabad mert ha van mellette valaki akkor nem nyúl hozzá, sőt amint megmutatjuk neki a tojást fülét, farkát behúzva bújik a helyére, mert tisztában van a helyzettel.. Ha viszont nem látja senki akkor egyből bekajálja. Nagyon rafkós kis dög, és szeretném ha szabadon lehetne.

Hogy tudnám erről leszoktatni?

Köszi a válaszokat!

2010. febr. 20. 19:04
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
19%
Miért adtok neki tojást, ha nem akarjátok, hogy megegye? Egyébként a kutyának semmi baja nem lesz a tojástól, a miénk is szereti.
2010. febr. 20. 19:09
 2/20 anonim ***** válasza:
75%
Nem kéne a tojást elérhető helyen tárolni. Nálunk a tyúkoknak zárt fészkük van. A tyúkok helye van a tyúkólban nem a kutyát kell megkötni.
2010. febr. 20. 19:10
 3/20 A kérdező kommentje:

Nem mi adunk neki tojást hanem ha elengedjük egyből szalad és összeszedi azokról a helyekről ahova a tyúkok tojnak.

Utolsó! Kérlek szépen 70 éves öregemberekről és egy ócska kis faluról beszélünk.. Ott nincsenek bezárva a tyúkok csak estére. Napközben kint kapirgálnak és csipegetnek. Hidd el én is inkább őket zárnám be de ott nem így működik..

2010. febr. 20. 19:15
 4/20 anonim ***** válasza:
18%
valami rossz könyvben kegyetlenségként olvastam, hogy ilyenkor forró tojást adtak.....
2010. febr. 20. 19:19
 5/20 anonim ***** válasza:
0%
Fogjátok néhány napra tojáskúrára a kutyust, garantáltan megutálja.:)
2010. febr. 20. 19:22
 6/20 A kérdező kommentje:
A forró tojás dolog már meg volt.. Megvárta míg kihűl :D Okos kutya ő csak ezt ne tenné.. Én ritkán jutok oda mert messze laknak így nem tudom nevelni sajnos.
2010. febr. 20. 19:25
 7/20 anonim ***** válasza:
18%

Akkor sehogy.

Vagy kösd össze a száját estig..

vagy verd ki a fogait..

vagy ültesd ki a papit lesse a tyukokat és ha tojik szedje a tojit gyorsan össze.......

2010. febr. 20. 19:29
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Rendesen jól van lakatva a kutya? Nem lehet, hogy nem kap eleget enni, és éhes? Egyébként a tojás olcsóbb, mint a kutyakonzerv, vagyis nagyszüleid semmiképp nem buknak rajta. Amit megspórolnak a konzerven, abból tudnak venni a boltban tojást, ha nem elég, amit a tyúkok tojnak.
2010. febr. 20. 19:32
 9/20 anonim ***** válasza:
Nálunk is ellopják a kutyák a tojást, ha tehetik, de szerintem nehéz ügy a leszoktatás. Aki a gyorsabb, azé a tojás. Ha éppen jóllaktak, akkor is, ennek semmi köze az éhséghez. A forró tojás is hülyeség, mert van a kutyának esze, megvárja, míg kihűl. Sajnálom a kutyust, de több haszna van egy tyúknak, mint egy kutyának, főleg falun.
2010. febr. 20. 19:42
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg egy alacsony kerítéssel kettéválaszthatnátok az udvart, akkor az egyik részben kedvére mászkálhat a blöki, a másikban meg kapirgálhatnak és tojhatnak a tyúkok. Sok helyen láttam már ilyet, általában a veteményest szokták ilyen módon lezárni a kutyusok elől.
2010. febr. 20. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!