Melyik kutya tetszik jobban a belinkelt fotókon láthatók közül? Melyik milyen fajta? Egyáltalán fajtatiszták? És melyik a jobb területőrző?
Mostanában több ilyen kutyával is találkoztam, de fogalmam sincs, milyen fajtájúak, egyáltalán fajtatiszták e? Az első képen lévő kutya olyan szerintem, mint egy tisztességes házőrző keverék, jó nagytestű, és ugatós. A másik meg olyan, mint egy nagyra nőtt puli. Nem lehet, hogy ez a rendőrpuli? Vagy olyan már nem létezik? Nem vagyok nagy szakértő, lehet, hogy hülyeségeket is kérdeztem.
Thx a segítségért előre is! :)
Mindegyik fajtatiszta és ősi magyar kutyafajták :)
Legyünk rájuk büszkék !!!
"a kuvasz képes a gazdája ellen is fordulni"
Nem néhány elrontott kutya alapján kell megítélni egy fajtát. A kuvasz, komondor pásztorkutya, így nem pár nm-es telekre, lánc végére, kert végi sufniba való. Azon ne csodálkozz ha ezek az egyedek megőrülnek és fenevaddá válnak, de ez nem a fajta hibája hanem a gazdáé! Sajnos napjainkra mindkét fajta erősen leromlott, mind belső, mind külső tulajdonságait tekintve. De utazz csak el Erdélybe és ott láthatsz igazi, dolgozó kuvaszt.
Én még nem láttam és hallottam olyan kuvaszról, amelyik normális körülmények között a gazdája ellen fordult volna.
Ha láncra verve tartanak egy kutyát, nem kell csodálkozni azon, hogy a "gazda" ellen fordul... (És ilyen esetben mind1, hogy milyen fajta...)
És az is fontos, hogy jó tenyésztőtől vásároljon az ember! Ne szaporítótól, stb...
"Sajnos napjainkra mindkét fajta erősen leromlott, mind belső, mind külső tulajdonságait tekintve."
Mit értesz ez alatt? Azt, hogy agresszívvé, kiszámíthatatlanná váltak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!