Melyik kutya való nekem? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Sziasztok. Nemrég a szüleimmel eldöntöttük, hogy kutyánk lesz. Igen, jól átgondoltuk. Válaljuk a felelősséget. Szóval, egy normál, nem kicsi, nem is rettenetesen nagy (pl.:Bernát hegyi :D), nem nagyon hosszú szőrű, nem nagyon "büdös"(ez anyunak fontos) aktív, játékos, de nem túl izgága, macskát eltűrő, rendesen tanítható kutyust szeretnék találni. Nagy a kertünk, ott lehetne, de sokat vinnénk sétálni, játszani. A közeli lovardába is levinném, tehát tényleg jó lenne, ha jólnevelhető lenne. Nos, van még egy kritérium, ami nem oolyaaaaaannn fontos, de örülnék, ha ilyen kutyát találnék: szeretem a farkas kutyákat, vagyis főleg a japán származásúakat, pl. akita, shikotu, shiba inu... Nos, kb. ennyi. Előre is köszi a válaszokat.2015. ápr. 16. 18:47
11/12 anonim válasza:
hány és hány embert próbáltam már lebeszélni a borderről és hányan nem hallgattak rám... aztán csodálkoztak, hogy jéé, ez nem szaladgál el a kertben egyedül, jéé, ez lyukat váj a falba.............
12/12 anonim válasza:
Meg szökik,meg terel,meg támad,meg ugat és stb...
Utolsó én is sok embert beszéltem le borderről,vizsláról,dobermannról,maliról. Nagy mozgás igényű fajták akiknek nem elég a kert, jó nagy adag fizikai és szellemi lefárasztás kell. Sőt az aktív kutyákkal vmi sport szinte kötelező,ha csak hobbi szinten is.
Egy ismerősöm vett bordert azt hittem elég a napi 2 óra séta,meg szellemi fárasztás,labdázgatás a kertben,alomból is egy tenyésztő által nyugis kiskutyát vett meg,a lótúrót. Mára már agilityznek(heti 2x) meg frizbiznek(5 napot,2 pihenő) :D Attól mert van kert nem fog magától szaladgálni meg lefárasztani magát,tévedésben vannak az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!