A kutyám megeszi az ürüléket. Mi a teendő?
pfuuu nálunk a kutya a cicáét ette előszeretettel(((( mire rászóltam ,már tul volt rajta(
én sem értettem(
a butukája(
Azéert eszi meg mert érzi benne az ételt szagát... amit a szervezet nem fogadott be és kijött ürülék formájában...
SEMMIKÉPPEN NE ENGED NEKI H MEGEGYE!!!!!!!!!
facéról ollóztam :))
"A kamara lapjából idézek: "A tápgyártók és márkakereskedők körében nagy felháborodást váltott ki, az INGF konferencián előterjesztett Etno-reg klinika javaslata".
Sikerült lefordítani ennek a javaslatnak alapjául szolgáló tanulmányt, miszerint a kutyatáp újra hasznosítható. A vázlatos tartalom:
A kutyának rövid az emésztőrendszere.
A kutya a hidratált és dehidratált eleséget a természetes táplálkozás esetén a gyomorban előemészti, erjeszti, hogy a rövid bélcsatornában megfelelő legyen a tápanyag felszívódás.
A minőségi tápok viszont ma már extrudálva vannak, nedvesség nélkül, magas hőfokon tárják fel az emészthető anyagokat, tehát a gyomorban történő elő erjesztésre nincs szükség.
A kutya, emennyiben minőségi táppal van etetve, emésztése folyamán csak a hasznos anyagok egyharmadát képes feldolgozni.
A javaslat arra irányul, hogy a kutya ürülékét ésszerű újra a friss táphoz keverni 50% arányban.
Megemlítik azt, hogy sok olyan kutya van, amely a minőségi táppal való etetése okán rendszeresen eszi a saját ürülékét. Ezt egészséges ösztönös viselkedésnek tekintik. Tehát a kutyaürülék keverését a friss táphoz, csak olyan kutyáknál érdemes elvégezni, amely egyedek kevésbé ösztönösek és nem eszik meg a saját ürüléküket még egyszer.
A tápgyártóknak persze ez a javaslat erősen zsebbevágó téma, hisz a tápforgalom ezáltal akár le is feleződhet."
szerintem ez nem vitamin/tápanyaghiány kérdése;
egyszerűen csak rossz szokás, mely tanult viselkedésforma
általában szukáknál fordul elő; az enyém is csinálta, a kan pedig nem, pedig ugyanazt ették!!!!!
szólj rá határozottan, azzal leszoktathatod, ha mindig rajtakapod, amikor csinálja.
vagy kérj tanácsot állatorvostól: én már hallottam olyasmit, hogy valamit belekevernek a kutya ételébe, amitől nem lesz semmi baja, viszont az ürülék rossz ízű lesz, és nem eszi meg
sajnos nem tudom, ez milyen anyag lehet, bocsi; de tuti hogy van ilyen :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!