Ónémetjuhász, akita vagy malamut?
Szeretnék egy okos, tanítható és szép küllemű kutyát, akivel rengeteget lehet játszani, és túrázgatni is. :) A fenti kutyákért egyszerűen odáig vagyok, a két kedvencem az akita (főleg a japán) és az alaszkai malamut, de a német juhászkutyák is tetszenek. És persze arra vágyom, hogy hűséges és ragaszkodó legyen a kutya, de gondolom ez nem csak fajtafüggő. :)
Ti melyiket javasolnátok?
Köszi a válaszokat!
Volt már kutyám, és rengeteget foglalkoznék vele, bármelyiket is választom majd. :)
Mi a baj a malamuttal? Miért nem lehet benne bízni? Nekem olyan jófej kutyáknak tűnnek, igaz kissé makacsak és néha nehézkesek... :)
Az akita is elég makacs kutyafajta, vele is nagyon határozottnak kell lenni, de attól a részétől nem félek.
Leírnátok, hogy a malamuttal mi volt a gondotok? Légyszi :)
Köszönöm a válaszokat!
Hát igen, az akitákról én is olvastam, hogy szívesen veszik át a főnök szerepet. :D De szeretem az ilyen kutyusokat, néha bosszantó a makacsságuk, de annyi vicces helyzetet is okoznak. :) Vagy lehet, hogy én nem vagyok normális, de még ez is tetszik bennük. :D A hűségük meg a másik, egy ilyen kutya mellett azért biztonságban érezném magam. :)
Ja, értem, akkor a malamut nagyjából ártatlan. :) Mivel én lány vagyok, valószínűleg szuka kutyusom lenne, és mivel tenyészteni nem szeretném, ivartalaníttatnám is, hogy nehogy később beteg legyen.
Még azt szeretném kérdezni Tőled (vagy bárki malamutostól :P), hogy a betegségekre mennyire hajlamosak? Én eddig a diszpláziát és a szőr-, ill. bőrvetegségeket ismerem, de van valami más, amiről érdemes tudni? A nyaraktól egyébként én is féltem, bár van a kertben és az udvaron 1-2 hely, ahol esetleg hűsölhetne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!