Mit csináljak, ha fogy a kutyám a táptól?
Három hónapos vizsla.Brit Prémium tápot kap, mást nem adok neki, de az előírt adagtól sovány. Ha többet kap, akkor pedig túl gyorsan nő, és görbül a lába. Állatorvos tanácsára adok neki emiatt plusz kalciumot.
Mit tegyek? Váltsak tápot? Ha igen, akkor mire cseréljük?
Az 1 darab Lavet nem sok vizet zavar.
A Brit jó táp. Csak éppen a kutyádnak nem jön be. Amíg intenzíven nő a kutyád, keress valami középkategóriás tápot neki.
Ugye, hogy sovány? :(
Te mit javasol? Mit adjak neki, ha nem britet?
A kép alapján a kutya nem sovány! Nem is szabad egy gyorsan növő kölyöknek ennél vaskosabbnak lennie, mert tönkremennek az ízületei.
Egy kicsivel adhatsz többet az előírtnál, de inkább sovány legyen, az nem árt neki. Főleg a lábgörbülés miatt vigyáznod kell a magas fehérjetartalmú táppal. Nem baj, ha sovány kicsit, bár mondom, a képen abszolút nem tűnik annak.
A rossz minőségű táptól valószínűleg azért hízik, mert tele van gabonával, a szénhidrát megnyomja a súlyát. A jobb minőségű tápok húsból vannak, ezért talán nem olyan látványos a fejlődés, de sokkal egészségesebb.
Ettől függetlenül a Brit lehet, hogy nálatok nem jön be.
Akkor lehet, hogy hülye vagyok, de nekem soványnak tűnik. Látszanak a bordái, meg a csípője is, elég durván, amikor lehajol. Próbáltam lefotózni, de nem annyira sikerült.
A széklete normális, nem puha, kevesebb mint az ócskától, a szőre is szép.
De ha szerintetk nem sovány, akkor nem tudom :)
Ismételten megkérdezem: a szimpla meg a dupla adag között próbálkoztál egy korrekt mennyiség belövésével? :)
Plusz még egy kérdés: a doki szerint sovány?
Akumi! Nem, mert a duplától volt viszonylag ok :) azt a mennyiséget is beszippantja kb másfél perc alatt :)
A doki szerint pont jó volt, de azóta szerintem fogyott.
Azért legközelebb, ha kísérletezel a tápmennyiséggel, kicsit kisebb lépésekben tedd... :D A kutyának se jó, ha hirtelen megbombázod duplaannyi tápanyaggal, meg te is nehezebben tudod belőni, hogy végülis mennyi lenne az ideális. Lehet, hogy a másfélszerestől is jól nézett volna ki, csak lassabban ment volna vissza rá a súly, és nem lett volna kacska a lába.
Azt is vedd figyelembe amúgy, hogy a kutya pici. 4 hónapos korára elkezd istentelenül nyúlni, elveszíti a cuki kölykös pufi formáját, mindene hosszabb és vékonyabb lesz, és ez egy teljesen természetes folyamat. És ilyenkor kell nagyon vigyázni a súlyára, mert a hirtelen növő csontok és ízületeknek baromira nem tesz jót a túlterhelés. Szóval ha választani kell, hogy a kutya picit kövér vagy picit sovány legyen, akkor picit sovány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!