Behívhatatlan kutya?!
Ivartalanított kan, befogadott kutyám behívhatatlan. Ha van kedve jön, ha nemm akkor nem jön. Eleinte mindig kapott jutalomfalatot de akkor kajaautomatának nézett, ha nálam érdekesebb dolgot látott, már nem jött vissza.
10 méteres ejtőernyőzsinórral kezdtük a gyakorlást. Nyilván tudja, mikor van rajta, ilyenkor mintakutya: első szóra ugrik. Ha nincs rajta, akkor tudja hogy nem tudok rá hatni, így nem fogad szót ha erélyesen rászólok sem. Hiszen ha nem akarja megvárni hogy odamenjek hozzá, és arra a helyre vigyem ahonnét hívtam csak továbbáll. Kergetni meg nem fogom...
Nem tudom mit tehetnék, nincs kutyasuli a közelben. Soha nem "kergetem", inkább én szoktam elfutni előle. Könyörögni sme szoktam, egyszer hívom, utána már nagyon erélyesen rászólok, de sokszor semmi. Ha elfutok, velem tart, de nem jön oda hozzám. Ha elbújok megijed persze de ha megtalál is csak a közelemben lesz.
Kérlek adjatok hatékony, gyakorlatias tanácsokat!
Fél éve van velem, 1,5 éves
Bocsi, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de hasonló cipőben járok.
Befogadott, felnőtt, ivartalanított kutya, és néha "kis angyal" néha meg kezelhetetlen.
Rengeteget tanítom, és tényleg nagyon sok mindent tud, és van, hogy ismerősök csodálkoznak hogy milyen okos meg jól nevelt, de ez a behívás, nála kb. kedv kérdése.
Van amikor tényleg rohan, és nem tétovázik egy negyed pillanatot sem, de van amikor többször rá kell szólni és sajna olyan is, hogy le se tojja a fejem.
Ismerős...
Illetve egy témakört nem érintettem: próbálom elérni hoyg falkavezér legyek, nem mehet ki előttem ajtón, laza póráz stb stb, de ez kevésnek bizonyul
Célszerű lenne akkor egy távolabbi kutyasulit felkeresni vele.
És most fognak lepontozni, de nem érdekel, csak nyugodtan: ha már semmi sem segít, akkor jön az elektromos nyakörv. Pár alkalom, és megtanulja, hogy jobban jár, ha visszajön.
"Nem tudom mit tehetnék, nincs kutyasuli a közelben."
Vidd messzire ;) Vagy hívj házhoz kiképzőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!