Pulikkal miért nem szoktak sportolni? Pl. Agility, flyball.
Nem alkalmasak rá? Vagy a szőrük miatt? Még hobbi szinten se nagyon látni. Pl. mudiból viszonylag sok sportoló kutya van. Akkor puliból miért van kevés? Nem szeretik csinálni? Vagy csak a gazdák nem vágnak bele? Esetleg nem olyan gyorsak, mint a mudik? Mennyire alkalmasak ezekre a sportokra?
A válaszokat előre is köszi! :)
Szerintem nem elég fürgék hozzá. Na, meg le kéne vágni a szőrüket, hogy lássanak valamit. Meg, hogy ne cipeljenek jó néhány kiló szőrt magukon. Mert úgy pláne nincs kedvük futkározni.
Apámnak vannak pulijai, mind nyírt, de egyik sem egy nagy ugri-bugri.
Akkor nem érdemes belevágni? Válasszak inkább más fajtát?
(Még nincs kutyám, csak tervezek venni egyet. Természetesen tenyésztőtől. Főleg a magyar kutyafajtákban gondolkodom. Szeretnék vele hobbi szinten sportolni valamit pl. agility, flyball, frisbee...) :)
Szerintem simán lehetne pulival agilityzni, csak lehet hogy akik ugyanúgy bele szerettek volna mint te ugyanúgy megpróbálták lebeszélni róla mint itt téged.
Ami pulikat én ismerek mind pörgős, pattogós, csak a gazdáik nincsenek oda az agilityért (ahogy mondjuk én se).
Ha meghagyod a szőrét az nyilván hátrányba hozza, de nyírva szerintem lenne esélye, persze ahhoz is kell szerencse hogy "tehetséges" kutyát fogj ki.
Sőt, pumiban és mudiban azt hiszem szoktak erőlködni azon hogy ne nőjék ki a mérethatárt, a puli meg átlagosan kisebb, szóval talán ez még előny is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!