Szerintetek lehet majd pár év múlva daganata? Többi lent!
Van egy máltai selyemszőrű, kan kiskutyám, 3 éves lesz nyáron. Kiskorában csak egy heréje szállt le, a másik a "hasában" maradt, amit mai napig kilehet tapogatni. Még mielőtt kiivartalanítanánk, azelőtt szeretnénk, hogy összejöjjön egy szukával és kölykök szülessenek. Egyik ismerősöm mondta, hogyha nem lesz kiivartalanítva, akkor időskorában daganatos lesz a heréje. Szerintetek ez most akkor, hogy van? Milyen idős korban kell majd megműteni? Kell-e egyáltalán?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Mutassak Neked egy olyan videót, amit én 10 másodpercig bírtam nézni, és sírva kapcsoltam ki? Ahol az elszaporodott kutyákat brutálisan gyilkolják halomra. Szerinted melyik a jobb, amikor egy kihalófélben lévő fajt mentenek meg, és azokat az állatokat védik, óvják, és törődnek velük, vagy amikor a túlszaporodott kutyákat gyilkolják, vagy jobb esetben menhelyeken tengődnek rácsok között?
2 szélsőséges esetről beszélünk, viszont a nagyobbik rossz már bekövetkezett. A világ legtöbb táján, és nálunk is sokkal több kutya van, mint amit az ország elbír.
Én lennék a legboldogabb, ha sehol az országban nem lenne egy állatmenhely sem. És még akkor sem állna fenn a veszélye, hogy a kutyák kihalnak. Erre nincs reális esély, Te is tudod. De a mostani problémán Te is tudsz segíteni, ha nem pároztatod a kutyádat, sőt, elmondod másoknak is, amit leírtunk.
Én sem így születtem, hogy tisztában voltam ezzel, de az évek alatt sokat tanultam a felelős állattartásról, és remélem, hogy egy ici-picit tovább adtam belőle Neked ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!