Nem tudom nyersen etetni (BARF) a kutyámat, mert nem eszi meg a zöldséget, gyümölcsöt. Mit tegyek?
Az már macera, sajnos arra időm nincsen. Amúgy lehet, hogy megenné úgy, de most nem tudok még egy turmixot venni ezért.
Annyira nem vagyok jártas a PREY-ben ..., ott mi van? Csak hús és belsőségek?
A zöldséget/gyümölcsöt csak lereszelve (reszelőd csak van), vagy turmixolva tudja megemészteni a kutya. Ha nagyobb darabban adod, felesleges, nem tud hasznosulni.
Reszelj le egy almát, próbáld meg egy kiskanálnyival, hogy eszi-e, ha nem, akkor megeszed te. :)
De tényleg semmi baja nem lesz akkor sem, ha nem kap zöldséget-gyümölcsöt. Úgy is sokkal jobb neki, mint a táp.
Rendben! Köszi a tanácsot!
Almával, banánnal, kiwivel kínáltam, azt tuti nem eszi. Régen a répát ette, most azt se. Most csak a diót eszi.
Az én 3 kutyámból csak 1 eszi meg a zöldséget, a másik 2 nem. Néha nekik is próbálok apróbb darabokban répát, abból néha esznek valamennyit, de nem nagyon és olyankor ha ott hagyják a 3. eszi meg mind.
Ez, hogy csak reszelve lehet adni szerintem hülység, mivel amelyik szereti az szétrágja teljesen, nincs a kakijában fél répa, tehát úgy vélem hasznosul.
Így is tök jól néznek ki nyers húson, én reszelgetni naponta 3 kutyára tuti nem fogok, főleg, hogy hiába reszelem le a zöldséget, ha a hús/belsőség darabokban van, akkor kieszegetik mellőle, tehát a húst is le kéne darálni, az meg már mégiscsak túlzás... így is havi 1 bevásárlásnál 36 kg húst kell vennem, darabolnom, porcióznom, fagyasztanom, nem hiszem, hogy emelett rossz gazda lennék, ha nem reszelek zöldséget.
az is érdekes, hogy a másik 2 finnyás néha eszeget répából, céklából, az almát nem szeretik, tehát ha szükségük van zöldségre akkor valamennyit azért fogyasztanak.
NEM hülyeség, hogy reszelve, vagy pürésítve kell a zöldséget a kutyának adni!
"A zöldséget adhatjuk önállóan egy étkezésre, vagy húshoz keverve. A zöldséget pürésíteni szokás, vagy enyhén megpárolni, mert a cellulózt, amit tartalmaz a kutyák nagyon nehezen tudják megemészteni. A szerző hetente egyszer durvára reszelt zöldséget (elsősorban répát) is ad a bélműködés segítésére. Vannak olyan kutyák, akik nem szívesen esznek zöldséget, ebben az esetben keverjük darált húshoz, tonhalhoz, vagy vérhez, vagy például a májat és a zöldséget együtt pürésítsük."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!