Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan kell, a Boxernek az...

Hogyan kell, a Boxernek az elálló füleit leszorítani, leragasztani? Hogy szép lógós legyen mint szokott, ne pedig lapát fülei.

Figyelt kérdés

Hogy ne így álljanak [link]

Hanem így [link]

Még csak 3 hónapos még pici, és mostanában kezdett elálló lenni neki.

2010. febr. 18. 14:42
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Hozzá szóltam, így lettem okosabb. Ezer hála érte.
2010. febr. 22. 13:11
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Lehet közben megoldódott a fülprobléma,de most olvastam csak.

12 éve vannak boxereink és egyikőjüknek sem volt vágott füle,ezért valamennyi tapasztalatom van, szakértelmem nincs.

A Te kutyád még eléggé fiatal ahhoz hogy kijelentsük rossz a fültartása, vagy elálló fülekkel rendelkezik.Maga a póz is olyan a képen amin az látszik hogy a kutyus figyel, érdeklődik és bizony ilyenkor normális ez a fül állás.Később ez változni fog minden beavatkozás nélkül, azonban az elképzelhető hogy az erősebb porcok miatt nem lesz teljesen fejhez simuló.

Azt nem tudom hogy a ragasztás mennyi idő alatt korrigálja ezt a hibát, de hogy sok vesződséggel jár gazdának, kutyának egyaránt, azt biztosra veszem, pláne egy örökmozgó boxernek.

Nem segítettem igazán, csak a tapasztalat -én nem ragasztanám, szép lesz az hidd el anélkül is.

2010. márc. 16. 20:28
 23/24 Akiteki ***** válasza:
32%

02-22 11:45

Telibe találtál, valóban nagyon okos vagyok és büszke is vagyok magamra.

Dogom, boxerem nincs, de van más fajtám, amiben hiba az álló fül. Sokan ragasztgatják, ami csalás a tenyésztésben és csalás a leendő gazdával szemben is. Nálam még nem született álló fülű kutya és nem is fog, mert megválogatom a szukákat és a kanokat is, nem csak fültartásban.

Ha egy fajtánál a standard bizonyos fültartást ír elő, azt nem azért, hogy a gazda ne unatkozzon és folyamatosan ragasztgatni kelljen, hanem hogy a tenyésztő figyeljen oda erre is a tenyésztés során. Ha nem olyan, amilyen, marad hobbi kutya, nem kell semmit csinálni vele.

2010. márc. 18. 15:31
 24/24 Winner of Royal Hill ***** válasza:
67%

Okostojás!

Dognál boxernél nem mondanám hibának az elálló fület ,inkább csúnyának.

Kérdezem én! A Te fajtádnak 5 évvel ezelőtt még kupírozták a fülét? Mert ha igen akkor van jogod ehhez hozzászólni. Ha meg 100éve egy bizonyos pozícióra szelektálták a füleket akkor tipli innen,mert annak semmi köze a jelen problémához.

2010. márc. 19. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!