Milyen merle egy Border Collie, ha vörös alapszíne van, de nem barna hanem fekete foltos?
Erre gondolsz? [link]
Egy kép segítene
előző vagyok.
a képen lévő kutyáról állítják, hogy sable merle ausztrál juhász, de egy sable nem így nézne ki. szerintem az a kutya muddy merle.
mindenesetre valami hasonlóra gondoltál?
Teljesen véletlenül jöttem rá, hogy ez a beszélgetés anno félbeszakadt...
A kutyus blue-merle volt, csak örökítette a red-szint is, ezért volt érdekes maga az alapszín. Csináltunk neki genetikai tesztet végül:)
Utána másik kennelben is felfigyeltem egy hasonló tenyészszukára, aki blue-merle, de az alapszine vöröses. Ugyanilyen tulajdonságokkal bir, és nem csak red szint örökit, hanem ee red-et is..
na igen, a hordozás érdekes dolog...
mondjuk az ee red esetében nem gondolom, hogy az ütött volna át, mert az ugye nem is igazi szín, hanem maszk, ezért kétlem, hogy átütne a bundán (nekem legalábbis az már nagyon vad lenne :D)... de a tri és barna hordozás van, hogy látszik, néha elég erősen is!
ami utólag jutott eszembe, bár a genetikai teszt után már teljesen mindegy, az a maltese merle, bár nem teljesen illik rá a leírás. nekem az a szín totál homály...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!