1 év körüli kutyával még el lehet kezdeni klikkerezni? És esetleg nincs még késő szobatisztaságra nevelni?
Most fogadtunk be egy kutyust, 1-1,5 év körüli kan kutya, nagyon kedves, bújós, hálás kutya. Arra lennénk kíváncsiak, hogy hozzá lehet-e még szoktatni a szobatisztasághoz, vagy azt mindenképpen kölyök korában kellett volna neki megtanítani? Nincs még túl késő hozzá, hogy megtanulja?
A másik, hogy szeretnénk elkezdeni vele klikkerezni és az által tanítani neki alapvető dolgokat (ül, fekszik, marad, hozzám, stb) és kíváncsiak vagyunk, hogy el lehet-e még kezdeni vele klikkerezni vagy ezt is fiatalabb korában kellett volna neki megtanulnia? Most még meg tudja tanulni, ha ezelőtt korábban soha nem tanították klikkerrel?
Nem késő. Amint rájön, hogy "otthonra talált", szerintem magától is kialakul nála a szobatisztaság (ami félig-meddig ösztönös dolog), mellesleg az ivartalanítás is segít, hogy legalább ne jelölgessen. Ha a lakásban rajtakapjátok, hogy bepiszkít, akkor kiáltsatok rá, hogy Nem!, és rögtön vigyétek ki, és ha kint végzi el a maradék dolgát, akkor nagyon dicsérjétek meg. Rá fog jönni, hogy mit vártok tőle.
Én a kutyámmal 6 éves korában kezdtem klikkerezni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!