Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem lehet normálisan...

Miért nem lehet normálisan megmondani az árat?

Figyelt kérdés

Kiskutyát szeretnénk majd venni, persze tenyésztőtől. Több tenyésztőt is felhívtam, néhányukat e-mailben is megkerestem és szinte mindenki fel volt háborodva, amikor a kiskutyák áráról érdeklődtem... Mert hogy akinek a kutya ára a legfontosabb, annak ők nem is adnak el kölyköt, meg mittomén... Na jó, nyilván nem az a legfontosabb, de könyörgöm, ha nem tudom, mibe kerül egy kutyus, hogyan dönthetném, hogy meg tudom-e venni vagy sem? Ha nem tudnak egy normális irányárat megadni, akkor én se tudhatom, hogy megengedhetem-e magamnak, elbírja-e a pénztárcám, vagy sem. De most nem?

Volt, aki közölte velem, hogy azokkal a vevő-jelöltekkel, akik már első alkalommal a kölykök áráról (is) érdeklődnek, a későbbiekben egyáltalán nem hajlandóak felvenni a kapcsolatot, mert akinek csak a kutyus ára számít, nem pedig a kutya maga, azoknak ő nem hajlandó kölyköt eladni...

Most nem azért, de amíg nem tudom, mennyit kér érte, mit vitassak meg vele a kutyáról? Lehet, hogy ki se fogom tudni fizetni, akkor meg hiába érdeklődöm a temperamentuma meg a jelleme iránt, ha egyszer úgyse hozom el tőle a végén, mert nincs rá annyim, amennyit ő kérne. Akkor meg miért nem lehet megmondani az árát az elején? Akkor mindkettőnknek sokkal egyszerűbb lenne a képlet, én tudnám, hogy komoly vevő lehetnék-e vagy sem, ő meg nem beszélgetne velem feleslegesen egy órát egy olyan kiskutyáról, amit lehet, hogy meg se tudok majd venni... sokkal könnyebb lenne, ha megmondanák, mennyit kérnek egy kölyökért, nem?

Miért kell pökhendi módon rácsapni az emberre a telefont, ha árajánlatot kér?

Jó, értem én, hogy ezek a kiskutyák nem csak sima kutyák a számára, azt is értem, hogy érzelmi értékük is van, a tenyésztő számára családtagok, tudom, hogy gondosan tenyésztgette, nevelgette őket egészen mostanáig, de ha egyszer pénzért adja (mert hát nyilván nem ingyen osztogatja el a törzskönyves kiskutyáit), akkor miért sértődik meg, ha én meg megkérdezem az árát?

(Direkt nem írtam nevesítve se a tenyésztőket, se a kutyafajtát, mert nem akarom rontani az érintett tenyésztők üzletét, csak kicsit fennakadtam ezen a hozzáálláson)

2015. márc. 28. 11:44
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Hát, én nem tudom, mindenesetre nem tartom normálisnak, hogy ráteszik az emberre a telefont, ha normálisan megérdeklődi, mibe kerülne egy kölyök kutyus...

Nem tudom, miért nem lehet akár csak egy körülbelüli irányárat megadni, még azt is elfogadom, hogy a kölykök az egyéni képességeiktől, kiállásuktól, sajátosságaiktól függően mind különböző árat kapnak (pl. egy színhibás kiskutyát biztos olcsóbban adnak, mint egy minden szempontból kifogástalan kölyköt), úgyhogy még ezt is megérteném, de az, hogy konkrétan felháborodnak rajta, mert megkérdezem, mégis milyen árkategóriára kellene számítanom, na, ezt nem tudom megérteni...

2015. márc. 28. 13:16
 12/14 anonim ***** válasza:
53%

Jajj hagyuk már, mikor meg letesznek nekik az asztalra 250.000 akkor meg vigyorognak mind a tejbe tök.

A kutyát is biztos szereti, de ha kezébe van a pénz akkor már hajlandó felejteni...

2015. márc. 28. 17:10
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én sem értettem soha.

Alapból már az is fura volt, hogy akinek van weblapja, ott csak és kizárólag az ár hiányzott.

Most ok, hogy nem csak ezt kell feltüntetni és a telefonban egyből elmondani, de ha mondjuk az ország másik végébe leutazok, ott meg valaki egy irreális összeget mond, akkor?

Ha autót vagy házat veszek, ott SEM az ár a legfontosabb, de mégsem titkolóznak.

2015. márc. 28. 20:25
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Van elég tenyésztő szerencsére. Amelyik ilyen stílusban válaszol, azt ne hívd többet. Mi az, hogy nem mondja meg az árát? Hisz a tenyésztők vannak az emberekért, és nem fordítva....Ne vegyél tőlük, válassz másikat! Akár külföldit is. Lehet, egy külföldi sokkal emberibben beszélne veled.

2015. márc. 28. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!