Egy Border Colliet ha normálisan nevelnek akkor egy 5 éves fiút megtámadhatnak?
Röviden: A gazditól függ!
Hosszan: Ha a kutya ÉS a gyerek is helyesen van nevelve és természetesen a szülő soha nem hagyja őket felügyelet nélkül akkor nem. A kutya megfelelő nevelés, elég mozgatás, és korrekt idegrendszer mellett soha nem támadással kezdi hanem elhúzódik, morog, oda-oda kap (óvatosan) és ha még mindig vak a kedves gazdi akkor elfordulhat, hogy jobban odakap vagy harap. A gyerek nevelésére és tanítására is feltétlen szükség van, sajnos manapság ez gyakran elmarad és visít mindenki, hogy a h..lye kutya...A gyereknek meg kell tanítani, példát kell mutatni, hogy mi az a kutya, mit kell és lehet vele csinálni és mit tilos. Persze ennyi idősen ez még nem fog kialakulni benne, szóval nem lehet egyedül hagyni őket még évekig, de évek múlva ennek meglesz a gyümölcse.
Szia!
Én kutyával, macskával nőttem fel. Eszembe sem jutott bántani őket, és ők sem bántottak engem soha. Egy jól nevelt kutya a legjobb bébiszitter a világon. Szóval ha a gyerek nem homokzsáknak használja a kutyát, akkor nem támadja meg, sőt mint falkatag kölyköt, védeni fogja mindenkitől. :-)
Én is ezt szoktam mondani, de azért ez így egy kicsit túlzás. Valójában számomra inkább azt jelenti, hogy rájuk kell nézni, mit művelnek. Különösen, ha nagy a csend, ezt mindenki ismeri azt hiszem :)
A szomszéd kissrácnak is adtam kapukulcsot, hadd játsszon a kutyámmal. 8 éves kb, a kutya is :) Előtte beszéltem az anyukájával, hogy szerinte OK-e, azt mondta, igen. Én részemről biztos vagyok benne, hogy nem tesznek kárt egymásban. Anyukája néha rájuk néz az ablakból, azt mondta, nagyon aranyosan rohangásznak a kertben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!