Egy Border Colliet ha normálisan nevelnek akkor egy 5 éves fiút megtámadhatnak?
Figyelt kérdés
2015. márc. 14. 11:04
11/13 anonim válasza:
Az én gyermekem egy gyönyörű chow-chow-al együtt nőtt fel. A gyerek párnának is használta, mert a hasára tette a fejét és úgy nézte a meséit.Ha a kutya fel akart kelni kicsit megmozdul és a gyerek automatikusan felkelt.Ha a babakocsi közelébe jött valaki, abban a pillanatban visszarohant és addig el nem mozdult míg az illető nem ment el.A kutyát soha nem tanítottam arra, hogy védeni és óvni kell a gyereket. Szerintem ez náluk természetes és az ösztönükben benne van. Viszont a gyereknek elmagyaráztam, hogy a kutyának ugyanúgy fáj, ha meghúzzák a fülét, mint neki.Megértette és soha nem nyúzta a kutyát. A kutya csak akkor kap oda, ha fájdalmat okoznak neki, mert ez ösztönös reakció.A gyerekkel tudatosítani kell, hogy ne húzza a farkát,ne cibálja a fülét stb., mert ez fáj a kutyának.
12/13 anonim válasza:
A legrosszabbul nevelt sem támad emberre!
13/13 Joe.38 válasza:
A kutya, kutya. Ösztönei vannak főleg. Lehet tanítani, de ha veszélyben érzi magát, bizony valamit tennie kell. Vagy elmenekül, ha nem tud, bizony csak egy lehetősége van. Nem a kutya a hibás, legtöbbször az ember. Nem szabad olyan helyzetbe hozni, hogy.....
Csecsemőt, kis gyereket kettesben kutyával nem hagyunk. Ez alap. A kutya okkal teszi amit tesz. Vagy a múltban megtanult miatt vagy a jelen helyzet váltja ki nála. Utcánkba ismertem egy húgyagyú rendőrt. Dobermanja volt. 5 éves fia basztatta, fiu Doberman fütyijét huzigálta, no az megharapta. Rendőr apuka lelőtte saját Dobermanját. Hurrá! Egyértelmű nem a kutya volt a hibás, és azt is megértem, hogy lelőtte, de hát kérem! Teljesen egyértelmű kinek mikor mit kellett volna tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!