Melyik kutyám lehet a "főnök"?
Két kutyám van amerikai staffordshire terrierek, az egyik 8 a másik 4 éves.
A 4 éves olyan mint egy kölyök, de sokkal dominánsabban viselkedik, hajlamos rámordulni az öregre, ha konfliktus van köztük egészen biztos,hogy a fiatalabbik a kezdeményező, az idősebbik meg eleve olyan,hogy ha rálép az ember akkor is ő kér bocsánatot,hogy útban volt.
Viszont azt vettem észre,hogy amikor ugatnak akkor az idősebbik rátámaszkodik a kerítésre és agresszíven ugat, a fiatalabbik meg mögötte áll, és onnét ugat, nem támaszkodik a kerítésnek csak 360-akat fordul, és ugat, majd ha az idősebb tovább fut a kerítés mentén akkor ő is, de mindig az idősebb után megy, ő sosem fut előre.
Ugyan így egyszer este be voltak zára és kintről zajt hallottam, így kiengedtem a kutyákat és ahogy mentem velük az idősebbik céltudatosan tört előre a fiatalabbik meg a földet szimatolva az öreg mögött ment, folyamatosan visszapillantott rám majd előre nézett, és lényegében végig azt nézte,hogy mi mit csinálunk, végül a háttérbe maradva riadtan figyelt, "puffogott" magában.
Miért próbál úgy viselkedni a másik kutyával mintha ő lenne a főnök miközben nem úgy tűnik?Mire megy ki a játék?
Olyan az egész mintha a fiatalabbik próbálna feljebb kerülni a ranglétrán, de már évek óta nem sikerül neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!