Ma voltak összeírni a kutyákat oltásra. Én nemet mondtam mert én más dokihoz viszem. Ha pl. a faluban ápr.5én beoltják a kutyákat, de én csak ápr.10én fogom, kaphatok büntetést?
Figyelt kérdés
kicsit dilis a doki, ezért is viszem máshoz, megteheti, hogy megbüntet? én úgy tudom, h az a lényeg, h minden évben oltva legyen, nem olyan mint a műszaki vizsga, hogy napra pontosan keljen a következő évi. Segitsetek, fel kell készüljek, én csak Húsvét után tudom megoldani.2015. márc. 25. 20:01
1/22 anonim válasza:
A kutyákat nem szokták külön oltásra összeírni, hanem az ebadó miatt. Amúgy oltani oda viszed, ahova akarod, mi sem a körzeti dokihoz járunk, mert nem normális. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy hova viszem őket, a lényeg, hogy az oltási könyvében rendben legyenek az oltásai.
2/22 anonim válasza:
1-es vagyok.
Amúgy abba bele lehet kötni, ha pl. tavaly március 1-jén volt beoltva a kutyád veszettség ellen, de idén csak március 20-án viszed (csak mondok valamit), mert akkor elvileg már nincs védve. Szóval arra figyelj oda, hogy ne fuss ki ilyen téren az időből. Ha pl. vonaton utaztok, akkor ilyenbe beleköthetnek.
3/22 anonim válasza:
Nálunk kb fél falu nem oltatja a kutyáját, az égvilágon semmi bajuk nem volt még belőle, amivel nagyon nem értek egyet.
4/22 anonim válasza:
Nem fognak külön felkeresni, hogy hinnye, nincs beoltva a kutya, pedig két hete lejárt az egy év... de ha valami miatt kiderül, pl orvosnál, utazáskor, akkor lehet belőle gikszer. Illetve lesz is. Pár nap, egy-két hét belefér, ha nem viszed sehová, de tovább ne húzd. Oltatni meg oda viszed, ahova akarod, a kutyáknak is szabad orvosválasztás van :)
5/22 anonim válasza:
Oltásra nem írják össze a kutyákat. Nem büntethet meg, mert semmi köze hozzá, ki oltja be a kutyádat. Mikor volt tavaly oltva?
6/22 anonim válasza:
Akkor kell oltani, amikor lejár az előző évi oltása. Pontosabban kicsit előtte, hogy ne legyen szünet, a kutya folyamatosan védve legyen veszettség ellen. Az, hogy a többit mikor oltják, pont baromira mindegy, neked a saját kutyád oltása számít, semmi más.
7/22 A kérdező kommentje:
nem utazok sehová és igen a dokitól jöttek oltásra összeírni, mert nem itt lakik hanem egy nap be fog jönni csak ezért. Már kifutottam feb. 26 volt tavaly, de nekem többen is azt mondják, h akkor sem büntethetnek ha májusba viszem. Mindegy ha nem ilyen világos ez a dolog akkor még mielőtt jön a doki elviszem én is.
2015. márc. 25. 20:12
8/22 anonim válasza:
Most megmondjátok mi a *****-ért pontoztatok le? -.-
9/22 A kérdező kommentje:
csak az érdekelt volna, hogy jogszabály szerint, hogy van megfogalmazva, mert azt mondát akik szóltak ma hogy oltás lesz, hogy mindenképp vigyek egy másolatot a könyvről be az önkormányzathoz, nehogy megbüntessenek. nekem ez abszurd.
2015. márc. 25. 20:15
10/22 anonim válasza:
Én még ilyenről nem hallottam, hogy összeírják külön oltásra. Mindig úgy volt, hogy megadták az oltás/pótoltás idejét és helyét és vitted a kutyát... (már aki , ugye).
Na mindegy :)
De abba tényleg beleköthetnek, ha már lejárt az előző évi és még nincs beoltva az ideivel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!