Ha a kutyáim megölik a betörőket, akkor én azért kapok valamilyen büntetést? És a kutyáim?!
Ha mondjuk ki volt írva, hogy "Vigyázat! A kutyák haraphatnak" vagy ilyesmi...
A válaszokat előre is köszi!
Nem tudom most mi a hatályos jogszabály, de régebben úgy volt, hogy ha bementek a portára, az csak bírtokháborítás volt, és nem léphettél fel a behatoló ellen drasztikusan. Még a személyi szabadságát sem korlátozhattad. Magyarán, he el is kaptad, nem foghattad meg, azaz nem kényszeríthetted arra, hogy "helyben maradjon" amíg kijön a rendőr. Asszem, most már több joga van a saját értékeit megvédeni szándékozónak, de az , hogy ez mire - és milyen mértékben terjed ki, azt nem tudom.
Emlékeztek arra a bácsira aki áramot vezettet a keritésbe, mert megunta, hogy a "rejtett erőforrás" mindig bemászott a portára lopni?
Mellesleg, teljesen mindegy - sajnos -, hogy milyen és hány kutyád van, ha be akarnak törni, be is fognak, max a kutya látja a kárát.
Találtam egy ilyen cikket ezzel kapcsolatban. Biztos, hogy hír leszel, ha történik valami. De nem valószínű, hogy neked ebből bajod lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!