Egy Aussi (blue merle) kölyköt szeretnék venni. Hamarosan
elköltöznénk egy kertesházba. Honnan érdemes venni?
#Aussi blue merle vétel
1/18 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Egy szép és fajtiszta Aussi egy 500-600-700 ezer forintba kerül. Sajnos sokan csak szeretnék a kutyát, de egy idő után elhanyagolják. Szerintem gondolt át, hogy szeretnél-e.
:)
2015. márc. 24. 17:58
Ha nem ismerünk, honnan tudjuk, h jó gazdája lennél-e?
Egy aussie 200-300 ezer forint, hatalmas mozgásigénye van, napi több óra séta és foglalkozás kell neki akkor is, ha kertes házban élsz. Miért ezt a fajtát választottad?
2015. márc. 24. 18:25
Am nem fajtiszta, hanem FAJTATISZTA. Ne keverjük már a kettőt, mert nem ugyanaz.
A fajtiszta azt jelenti,h azonos faj, tehát kutya, macska, ló.
A fajtatiszta meg azt, hogy azonos fajta, pl aussie, dalmata, westiet. És erről van TÖRZSKÖNYVE IS, ami fontos!
2015. márc. 24. 18:28
4/18 A kérdező kommentje:
Azért ezt a fajtát választottam mert nagyon szép okos különleges és jó házőrző. Azt hogy gondját tudnám-e viselni azt a korhoz képest kérdeztem hogy elég idős vagyok-e hozzá. Max.300ezerért kaphatnék-e ilyen kutyát de inkább alatta.
Nem a kor számít. Egyébként meg az aussie nem házőrző :D
2015. márc. 24. 19:02
6/18 A kérdező kommentje:
Az egyik oldalon azt írták hogy kiváló házőrző. Szerinted hol kaphatnék viszonylag olcsón Aussit persze nem kiálításra.(max. agility)
7/18 A kérdező kommentje:
Ha kapok egy ilyen kutyát akkor az eltartása kb. mennyibe kerül?
Csak hogy biztos minden jó legyen neki.:)
8/18 anonim válasza:
Attól függ kinek mi a viszonylag olcsó. Én is aussie vásárlás előtt állok, de nekem az olcsó az min. 140.000 Ft. :) Én a Tanmark's kennelből fogok venni kutyát, beszélj a tenyésztővel, mindent el fog mondani, amire szükséged lehet. Szerintem 13 évesen ne vállalj be egy aussiet. Könnyen a fejedre nőhet, és határozott gazdi kell nekik. Én lassan 15 éves leszek, rendes kutyás tapasztalattal is azon jár a fejem, hogy jó gazdija leszek-e neki. Én mentőkutyázni szeretnék majd vele, meg flyball. Kutyasuli alap lesz. Szóval, szerintem gondold át. Ha nem is kiállításra akarod, akkor is kell neki kozmetikus, és az nem olcsó mulatság. A hobbi kutyáknak is kell szűrés, az is 20-30 ezer forint. Biztos hogy tudod majd neki nyújtani a napi 4-5 óra sétát? Akkor is, ha középiskola lesz, pasizás, bulizás? Én is hasonló cipőbe járok, de én le tudok mondani ezekről a leendő kutyám miatt. Helyi gimibe fogok járni, lesz rá időm. Én fel fogok kelni hajnalok-hajnalán, hogy sétálni vigyem. És te?
2015. márc. 24. 20:19
9/18 A kérdező kommentje:
Költözés után kapnék kutyust és akkor közel szeretnék költözni a sulihoz hogy mihamarabb hazaérjek hozzá és lehetőleg nyáron szeretnék kutyát hogy még több időm legyen rá főlleg így az elején, a barátnőmmel menénk hosszabb sétákra úgyhogy azzal nem lenne gond. És hát mire költözünk az legalább egy év csak már most szeretnék minnél többet megtudni a fajtáról hogy nehogy olyan kutya legyen akivel nem bírnék el. És én nem lennék olyan gazda aki egy idő után elhanyagolja a kutyáját, egyszer már volt egy keverék kutyánk csak ő sajnos már meghalt.
És ha egyetemre mész, mi lesz a kutyával? Ezekre is gondolnod kell! Nem baj az, ha már most elkezdesz tenyésztőt keresni, beszélni velük.
2015. márc. 24. 20:48
Kapcsolódó kérdések: