Bélgyulladásos kutyák gazdái! Veletek volt ilyen?
Tudom, hogy 100 yorkis kérdés van már, de tényleg hozzáértőt kérdeznék, akivel fordult elő ilyen!!
10 hónapos yorkim van. Kb 2 hete hasmenése van, lágy a széklete, illetve a székletet körülveszi egy kocsonyás réteg. (ez vastagbél emésztési problémára utal)
Már 3x voltunk orvosnál. 4 féle antibiotikum injekció, plusz gyomorvédő - bélvédő pektines gyógyszer 4 napig, mellé Hill's I/D gyógytáp és rizs. Rendbejött némileg. Majd ahogy visszaálltunk az Acana-ra, újra jött a probléma. Kipróbáltam keverve a yorki Royal Canin táppal, akkor is ugyanaz, lágy kaki meg a kocsonyás réteg.
Mellé még savas hányás reggelente... Pedig 3x eszik egy nap, szétosztva a napi adagot.
Újra doki, most hányás elleni injekció, plusz bélflóra védő, felépítő paszta, és ismét az I/D gyógytáp.
Kértem mellé féreghajtót is, de azt majd csak 3. nap adhatom neki.
A kérdésem az lenne, fordult-e elő valakivel, hogy ennyire akkut bélgyulladásos, emésztési zavaros lenne a kutyája? Ha igen, mivel eteti? Reménykedhetek-e, hogy megygyógyul, vagy örökre ilyen marad már?
smecta nevű por kapható a gyógyszertárban.
pont erre van
reggel fél zacsi sonkába szórva, betekerve, és este is ua.
magától megeszi a kutya. 2-4 nap alatt javul, 5-7. nap már kemény aszéklete. max 8 napig napi 1 zacsi adható gond nélkül 2x fél zacsiként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!