A felnőtt kutyákban bent van már az, hogy a kiskutyákat nem szabad bántani?
Micsoda? El van rontva? Mivel? Az ivartalanítással?
Mielőtt ilyen sületlenségeket írsz, legalább nézz utána a tényeknek. Pontosan az ivartalanítással véded meg a kutyádat nagyon sok problémától.
Nem akarok vitázni, de egy fontos dolgot leírnék: Ivartalanítani kell! Sokáig én is úgy gondoltam,hogy fölösleges és csak veszélyforrás, aztán utánajártam jobban a témának és azóta pontosan tudom,hogy a lehető legjobb, ha ivartalanítjuk a kutyákat. Meg is mondom, miért:
Szukák esetében: elmarad a tüzelés, ami sokszor szövődményekkel jár, nem vonzza a házhoz a környékbeli kan kutyákat, nem lesz szaporulat, csökken a fertőzésveszély, nem alakulhat ki a méh gennykórja (pyometra) és daganata, valamint időben végezve megelőzhető a szukákban gyakori tejmirigy daganat.
Kan kutyák esetén sokkal kezelhetőbb lesz, akkor sem veszíti el a kontrollt, ha tüzelő szuka van a közelben, egészségesebb lesz, megelőzhető egy sor betegség vele. Lenullázódik a hererák kockázata!! Csökken a prosztatabetegségek kockázata is. Az sokkal rosszabb,ha egész életében ivaros és nem engedik a szaporulatot. Grátisz más kankutyákkal is jobban ki fog jönni, kevésbé lesz domináns, agresszív, kiszámíthatatlan.
Az pedig tévedés,hogy ivartalanítás után elhíznak a kutyák. Csak azok híznak el, amelyiket rosszul tartják, rosszul táplálják és keveset mozgatják.
Nem utolsó sorban pedig kevesebb nem kívánt szaporulat esetén kevesebb kiskutya kerül menhelyre és az utca szélére, ahol szinte biztos halál vár rájuk.
Nézzétek meg esetleg ezt is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!