Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Új kutya nekimegy a réginek...

Új kutya nekimegy a réginek mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Van egy Bichon kutyám -6éves szuka- kb egy éve egyedüli kutya volt itthon. Most menhelyről hoztunk egy steffordshire keverék szukát. Velünk barátságos , próbálom kialakítani a falkavezér szerepet , általában hallgat is rám , viszont ha kinnt van a bichon és összeérnek nekimegy. Elsétálnak egymás mellett de a bichon nem örül neki ez látszik rajta feszült nagyon. Ma Anyukám egy törölközövel akarta megtörölni a bichon lábát a keverék játéknak vélte majd mikor Anyu elhúzta pont oda esett a bichonra. Elkezdtek verekedni de nem lett baja egyiknek sem. Ilyenkor mi a teendő? Nem tarthatok folyton 3méteres távot köztük viszont nem tudom mit csináljak féltem a bichont. (3napja van itt a keverék)

2015. márc. 16. 22:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Kispalike, általában egyetértek veled, de ebben az esetben nem jó példát adtál, hiszen nem vagyunk mi kutyások egyformák, vagyis lehet, hogy simán elbír valaki egy normál habitusú "egyszerűbb" kutyával, mivel a Gazdi alaptermészete is ilyen ezáltal nagyszerűen megvannak.

De ha - mint ahogy a kérdező is felvetette - ilyen eset áll fenn nehezen tudom elképzelni, hogy kézben tudja tartani a helyzetet ilyen körülmények és ilyen habitussal.

(ui: bár tetszenek a staffi és egyéb keményebb kutyák soha nem jutna eszembe ilyet tartani, ugyanis az én habitusom nem megfelelő erre:)

2015. márc. 17. 11:47
 12/17 anonim ***** válasza:

ma 08:28

Mindkét kutyát nevelned kell. Ha a kicsi morog, azt sem kell megengedned. Nincs különbség új és régi között. Mindkettőt meg kell tanítanod a másik elviselésére.

2015. márc. 17. 12:13
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm , próbálkozom nagyon , nem adom fel egyenlőre. Viszont arra nincs ötletem hogy gyakorlatban hogyan próbálkozzam. Pórázon vagy anélkül? Mit csináljak hogy a kicsi ne morogjon a nagyra? Tehát hogyan kerülhetem el a balhét?
2015. márc. 17. 12:53
 14/17 A kérdező kommentje:
Mi ketten a kutyával megvagyunk eddig működni látszik a dolog -nyilván pár nap alatt nem várok csodát.
2015. márc. 17. 12:57
 15/17 anonim ***** válasza:
Az igaz, hogy a staffik nem mindig a legkönnyebb esetek, de ezt a megbélyegzést nem szeretem, hogy hát azért nem jön ki a többivel, mert 'harci kutya'. Ő is olyan kutya mint a többi, egy bichonnál nyilván komolyabb nevelést igényel, de ezért is javasoltam a házhoz járó kiképzőt, mert ő azért tud hasznos tanácsokat adni.
2015. márc. 17. 14:59
 16/17 anonim ***** válasza:

Figyeltem arra, hogy ne az süssön a mondanivalómból, hogy harci kutya, netán megbélyegzett véleményem van.

Szerintem sikerült, de szerinted mégsem?

2015. márc. 17. 15:08
 17/17 anonim ***** válasza:
Én továbbra is a második válaszoló kommentjére reagáltam, az olyan jellegű megbélyegzést nem szeretem.
2015. márc. 18. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!