Sok, kertben élő kutya miért ilyen agresszív idegbeteg?
Elmegyek egy kisebb utcában egyenesen, aztán a kertekből a kutyák máris rohannak a kerítésekhez hogy vadul ugassanak, annyira, hogy jó hogy szívrohamot nem kapnak már vagy agyvérzést a nagy ugatásban.
Amikor én csak ott megyek az utcában, és egyáltalán nem akarok átmászni a kerítésen. Ezek meg már akkor ugatnak mint a vadállat, fülsiketítő hangon.
Azért mennek és ugatnak a kerítésnél, mert védik a területüket! Semmi köze ahhoz, hogy van-e egyébként velük rendesen foglalkozva vagy nincs. A mieinkkel van, mégis végigugatnak mindenkit, kivéve, ha kint vagyok és rájuk szólok, vagy épp velem vannak elfoglalva.
Ez egy teljesen normális dolog egyébként a részükről.
2-es vagyok.
Nem beszélve arról, hogy ők nem azon agyalnak, hogy vajon te át akarsz-e mászni a kerítésen, vagy sem....
A kutyák 90%-a ilyen. Jelzik az idegeneket, ennyi. Valószínűleg ha kinyílna a kapu akkor a közeledbe se mennének, vagy maximum megszaglásznának, mint minden kutya.
Nálunk van önsétáltató kutya, mert napi szinten szökik ki a kertből. Ha csak elsétálunk előttük akkor ő is széttépi a kerítés úgy ugrál rá és hörögve ugat, de ha az utcán találkozunk, akkor a legjámborabb jószág akivel valaha találkoztam, bújuk, játszik, kedveskedik.
De a saját terület minden kutya számára szent.
Az én kutyáim rendesen sétáltatva vannak, foglalkozom velük.
Mégis, amikor jön a POSTÁS...
Várják ugrásra készen, csóválva, hogy mikor ér a kerítésünkhöz. Majd úgy őrjöngenek, mintha szét akarnák tépni. Amint elhagyja a kerítésünk vonalát, azonnal abbahagyják az ugatást.
Szóval nem agresszív idegbetegek, ez egy mindennapos, várva várt program. :)
Én a kuvaszomnal naponta 2 órát sétálok, vizsgára készülünk, ÖV-re járunk stb...
Ennek ellenére, ha valaki elmegy a kerítésünk előtt, vadul ugat, őrjöng.Ilyenkor kizár minden mást.Ja, és garantálom, hogy nemcsak a kerítés mögül nagy a szája.
Szóval nem általánosítanék, hogy azok a kutyák ugatnak, akikkel nincsen rendesen foglalkozva.De ha nem hiszi el, szivesen kölcsön adom a kutyámat 1 hétre, és meglátjuk.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!