Tapasztalatok, vélemények a border collieról?
Szerintem elég energikus kutya. Inkább kertvárosba vagy farmra való, mert ott tud futkosni meg ugrálni. De ha van valami erdő vagy tér szerintem az is jó.
De a versenyzéshez biztos jó. Ha még ilyen frizbis kutyák közül szeretnél válogatni esetleg az ausztrál juhász kutya is jó.
Nagy a mozgásigénye,van,hogy elviszem sétálni,utána még frizbizni akar.De olyan is akad,hogy párszor eldobom neki a labdát aztán kiterül. Egyébként az enyém elég hamar megtanult frizbizni,először csak gurítottam a földön neki,aztán ment a levegőben is . :)
Egyébként itt van egy videó róla ,ha érdekel : https://www.youtube.com/watch?v=-NMPYQcCOaw
Köszönöm a válaszokat!:)
2# nagyon ügyes,édes:)
Betonon tényleg ne, főleg mert láttam olyat, hogy ahogy futott, és befékezett a betonon a kutya, felszakadt a talpán az a puha rész....
Én ezért is csak fűben játszom vele, vagy kint a határban.
Mellesleg én is border collie gazdi vagyok. Előtte volt már pár kutyám, és menhelyre is járok sétáltatni kutyákat, és el tudom mondani, hogy ég és föld... :)
Igaz, hogy vannak a kutyák, és van a border collie. Minden pillanatban azt figyeli, hogy mit mondasz neki, egy pillanat alatt fölpörög játéknál, és egy pillanat alatt le is tud higgadni.
Extrém helyzetekben is kezelhető marad, szóval szerintem a legjobb kutya a világon. Csak ajánlani tudom :)
Nekünk is Borderünk van és a legjobb kutya világon!
De csak akkor vállald be ha van mindennap energiád és időd(legalább egy óra naponta) mert ha nem mozog eleget, akkor kicsit zizi is lehet. A miénk imád frizbizni, biztos versenyző :)
Ha sokat foglalkozol vele meghálálja, nagyon tudja szeretni a gazdáját ha például haza megyek mindig olyan boldog, ugrál, futkos, és csóválja a farkát. :)
Terelő kutya úgyhogy ha van rá lehetőséged kiskorától kezdve tereljen valami állatot a miénk pl: imádja ezt is :)
És persze minden egyes vele töltött pillanat boldogságot hoz a mindennapjaidba plusz kikapcsolódásnak is tökéletes, röviden csak ajánlani tudom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!