Nagyon kéne a SEGÍTSÉG! Mi lenne a legjobb döntés?
Van egy Labradorom, és úgy tűnik h vemhes lett. Mi lenne a legjobb döntés?? Beadni neki egy vagyis kettő 15-20 000 ft-os inekciót amitöl megszakad a vemhessége, vagy megvárni amíg ellik. Egy állatpatikus azt mondta, hogy ha meg ellik akkor max. kettő kiskutyát tartsunk meg (anyámék aztán elajándékoznák de ha még is ez a variáció lenne és ragaszkodnék nagyon hozzájuk) és a többit altassuk el... TÉNYLEG NEMTUDOM MELYIK LENNE A HELYES DÖNTÉS... SEGÍTSETEK LÉGYSZÍÍÍ!!!!
.egy kétségbe esett 13 éves lány.
Jó messze laksz ! DE ha gond van akkor is megpróbálnék elmenni vagy legalább msn segíteni!
De az viszont más tészta hogy 6 éves .... ezt nem írtad, látod így viszont ebben a korban veszélyes , sőt ha még nem is elett még jobban . 6 éves kutyát már nem illik , és nem szabad ellettni !
Honnan gondoljátok hogy vemhes ??
Konkrétan valami ?? Vigyétek el ultrahangra és ott megmondják azt is hogy ha vemhes kb. mennyi idős,és hogy mennyi kölyök van benne (1-2 kölyök eltéréssel) !
Mond a szüleidnek , és akkor már tudtok mire alapozni , mert a kutyád mikor megszökött nem tüzelt akkor biztosan nem lehet most vemhes , ha igen akkor lehet!
Írj majd ! Üdv
17:05-ös ! Ott a pont ! Az én egyik szukám is 6 éves és 2 alom volt tőle összesen , ritkán van 3 alom egy kutyától , én lassan fél éve ivartalanítattam !
Én rólam már lepattannak ezek a hülye beszólások!
Sok okos nem ért ehhez a dologhoz mégis beszól ...
MI NEM SZAPORÍTÓK VAGYUNK !!
Kiállítás a szűrések , kan keresése mind energia és pénz! De hát .... erről ennyit!
Jó pár hete ??
hmm akkor az pontosabban mit takar ? :)
Nem mindegy egy kutya 59-63 napig vemhes !
Az az 9 hétig , tehát akkor ha kicsit pontosabban meg tudod mondani hány hete volt jobban tudok neked pontos infót adni ! Üdv
Felelősségteljes tenyésztők tenyésszenek,ez oké.
A gond a véletlen"almokkal meg az "egyszer szülnie kell"felfogásúaknál szuülető kölykökkel van.
Egyébként több fajtaklub kérte a tagjait,hogy akkor hozzanak le almot,ha előjegyzés van a kicsikre.
Ismerősöm pl.kétszeres aranykoszorús mestertenyésztő,őszre tervez almot egy győztes szukától,már most hirdetni fogja,hogy előjegyzést felvesz.Ha nem gyűlik össze augusztusig megfelelő számú jelentkező,nem fedezteti a szukát.
Kedves kérdező!
Azért most menhely, altatás ide vagy oda, abba is gondolj bele, ha teszem azt, születik 10 kiskutya, mire odaadhatjátok őket más gazdinak, addigra kb. 8 hetesek lesznek. Addig etetni kell őket, féreghajtani, oltani! Ez iszonyatos pénz!!! Elaltatni? (Az sem olcsó mulatság.) Ha már mindenképp meg kell őket ölni, még mindig jobb a megszületésük előtt! A szukának is jobb, ha nem elli meg őket és úgy veszíteni el, mint hogy a világra hozza, aztán egyszer csak hopp, eltűnnek a kölykei. Szerintem.
Az ellésnél is rengeteg komplikáció lehet. Erre már a macskád is példát szolgáltat. Gondold át. A leghumánusabb lenne még most az ivartalanítás. Megértem a dilemmádat, de hidd el, ez lenne a legjobb döntés. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!