Kutya adja oda a labdát tanítása?
Tanítsd hogy váratlanul rá szólsz hogy "kérem". Meglepődik és közben kiveszed a szájából (előtte már fogod), s adsz neki utána jutifalatot.
Ne dominancia kérdést csinálj belőle mert akkor nem adja oda.
Tanítsd meg neki hogy maradj, s akkor nem nyúlhat érte. Valamint kellene egy vezenyszó arra is hogy érte nyúlhat például hogy mehet vagy indul vagy szabad stb és akkor itasd a genjeibe hogy a te parancsodra mehet érte.
Alapvetően légy te a főnök aki megmondja mikor mit csinálhat. Szoros érzelmi kapcsolat plusz lemozgatás. Hagyd abba a ⚽ tanítást ha nem akar rád hallgatni hogy ne a rossz ivodjon bele. Fordits neki hátat ha elviszi a labdát menj az ellenkező irányba mintha otthagynád
A mi kutyusunk is morgott és nem engedte a játékot (bár ő nem méregből hanem játékból morgott).
Én a "hagyd" parancsot tanítottam meg.
Mutattam neki egy finom falatot, mondtam neki hangosan, h hagyd. Amikor elfordította a fejét, odaadtam neki a falatot.
Amikor jól ment neki a jutalom falattal, akkor próbáltam labdával a "hagyd" parancsot.
Sokat kell vele gyakorolni, de megéri!
Az én javaslatom:
Én úgy tanítottam erre a kutyám:
Eldobtam neki a labdát és mikor vissza hozta oda nyúlok a szájába majd elkezdem húzni a labdát és mondom, hogy ˝Ereszd˝ és rá ütök a fejére amíg el nem ereszti.Ezt sokáig kell vele gyakorolni.Javaslom, hogy ne kérem vagy egyéb más szavakat használj mert ez egy lágy szó! Erős parancs szavakkal kell tanítani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!