Vakvezető kutya miért agresszív?
Az általánosítás az emberi véleményalkotás alapja.
Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a kínaiaknak ferde szeme van. Ezen az sem változtat, hogy van köztük olyan is, akinek nem ferde.
Ma én is hasonlót tapasztaltam! Házunk előtt beszélgettem valakivel, erre megjelenik egy vak nő vakvezető kutyával, az enyém elkezdte bámulni, erre a másik is ugyanúgy bámulja és mindketten elkezdetek ugatni. Én rögtön oldalba löktem az enyémet és elkussolt, de a vakvezető kutya konkrétan őrjöngeni kezdett, ha nincs rajta hám, tuti megtépi az enyémet. Kb. 5 méter volt közöttük.
Félreálltam, jó messzire, mondjuk, hogy menjen el, ő meg mondja, hogy hát az nem fog menni, erre én inkább átmentem az utca túloldalára, kutyám csöndben jött mellettem, a vakvezető kutya meg ahogy meglátta megint az enyémet megint őrjöngeni kezdett.
Azt még értem, hogy az enyém kiprovokálta a hülye nézésével hogy megugassa egy másik kutya, na de ez egy vakvezető kutya volt! Nem épp az lenne a lényeg, hogy semlegesen reagáljanak más kutyákra? Meg pont az úttest közepén kezdett másodszorra őrjöngeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!