Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Acana helyett mit ajánlasz?

Acana helyett mit ajánlasz?

Figyelt kérdés
Piszkosul megdrágult az Acana. Havi 4-5 zsákot veszek, tenyésztői áron, de már embertelen hogy 1 zsák ~16 ezer körül van. Milyen ilyen kaliberű tápot tudsz melynek kedvezőbb az ára. A minőségből nem szeretnék engedni...és csirke mentes táp érdekelne... hátha valaki tud
2010. febr. 15. 00:51
1 2
 11/20 Winner of Royal Hill ***** válasza:
Sportmix,ProPac,Happy Dog illetve a Nova Foods Class Preference Energy. Ez utóbbi nagyon jó táp,nem túl drága(tenyésztői áron 7-7,5ezer egy 20 kilós zsák) viszont az én kutyáimnak nagyon jó. Nem super premium,azt hiszem hogy még csak nem is prémium,de a kutyáim azt mutatják hogy jó. Ha gondolod adok elérhetőséget.
2010. febr. 15. 13:40
 12/20 anonim ***** válasza:

Utolsónak:volna olyan oldal,ahol ez a Nova Foods táp megnézhető?

A Hill's-ről mindenkit lebeszélnék,47,5% a szénhidráttartalma,míg a kutya normál szükséglete 20-22%.

Ez a táp ráadásul nagy részben gabona,színezett gabona meg drága ennyiért.

2010. febr. 15. 13:46
 13/20 anonim ***** válasza:
Kompromisszum nélkül nem fog menni....Ezt a minőséget olcsóbban nem kapod meg. Esetleg keress kedvezőbb áron valami elfogadható minőségűt. Bár az olcsóbból meg több kell. Esetleg ki lehet egészíteni a menüt hússal....
2010. febr. 15. 13:58
 14/20 Winner of Royal Hill ***** válasza:
100%

Sajnos Nova Foods magyar oldala már egy idejen nem működik:(

[link]

Ez az olasz oldal,a legalsó képen lévő tápcsaládról van szó. Mi a piros zsákosat etetjük.

Biztos le leszek köpdösve,meg meg leszek kövezve,mert az összetevők úgy kezdődnek,hogy gabonafélék...

De nem nagyon érdekel,a kutyák jól néznek ki tőle és ez nekem pont elég. A széklet normális szagú,színű,állagú,mennyiségű.

Nekünk erre telik(bár lassan már erre sem:(( )

Nem érdekelnek a negatív kritikák,nem vagyok milliomos de a kutyáimat imádom,a tőlem telhető legjobbat próbálom nekik adni.

Itt mindig azt szajkózzák,hogy a szuperptémium táppal sokkal olcsóbb etetni,mert kevesebb kell belőle,meg ilyenek. Na ezen felbuzdulva kiszámoltam,hogy ha Orijennel akarnék etetni potom havi 67ezerből megúsznám.

Hát szerintem ez egy kicsit durva lenne.

2010. febr. 15. 16:03
 15/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Honnan veszitek ezt a tápot? Milyen árban van? Mit tartalmaz? Hány kutyád van és milyen fajták és mennyit adsz nekik naponta ebből?
2010. febr. 15. 16:39
 16/20 Winner of Royal Hill ***** válasza:

Kedves kérdező!

Én szerződésben vagyok a magyarországi forgalmazóval(BihariBio kft).

7000Ft körül van zsákja.A beltartalma meg ,hát őszintén nem tudom fejből:S. Abban biztos vagyok,hogy gabonafélékkel kezdődik a felsorolás(sokan ezért majd jól lehurrognak) 4 kutyánk van,német dogok,napi 65-70 dkg-ot kapnak súlytól függően.

egyébként ennek a cégnek vannak magasabb kategóriás tápjai is(prémium:OK dog,szuper prémium: Trainer),amik szerintem még így sincsenek olyan brutális árban mint az Acana. Ha gondolod küldhetek privátban egy telefonszámot,ahol érdeklődni tudsz.

2010. febr. 15. 17:23
 17/20 Winner of Royal Hill ***** válasza:

Közben találtam egy termékkatalógust.

Minimum 4% friss csirkehús

Összetevők: gabaonafélék,növényi eredetű melléktermékek,húsok és származékaik(Minimum 4% friss csirkehús),olajok és zsírok,ásványi anyagok,antioxidáns.

Nedvesség: 8%

Nyersfehérje:29%

Nyerszsír: 12%

Nyersrost: 2,5%

Nyershamu: 9%

Ennyi.

Bár ez alapján nem nagy wasistdas,de a kutyáknak jó.

Nekem eszembe se jutott volna kipróbálni,mondván tuti nem elég jó,majd egy kiállításon épp a Nova Foodos sátornál beszélgettünk és egy németjuhász tenyésztő ajánlotta,hogy próbáljam ki(akkor még Trainerrel etettem,azóta sajnos azt már nem tudom megfizetni).Nekünk bevált.

2010. febr. 15. 17:32
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de ez számomra nagyon nem hangzik jól, főleg, hogy csirkés, de, hogy ebből is csak 4%...

Érzékeny fajtával dolgozok, ha kapnának egy ilyen összetételű tápot az Acana után, szerintem mindenki hetekig kínlódna az emésztéssel, kijönne az allergiájuk ls a szőrüket ledobnák...

A trainer viszont lehet érdekelne, van olyan amiben nincs csirke? (nagyon sok tápra ráírják, hogy bárányos, de közben ott a csirke benne), szóval engem a 100%-ig csirke mentes táp érdekel csak.

De köszönöm szépen!

2010. febr. 15. 18:17
 19/20 Winner of Royal Hill ***** válasza:

Az az igazság,hogy a NF is gyárt hipoallergén tápokat.

A Trainer Fitness tápcsalád teljesen csirkementes,de az áráról sajnos nem tudok nyilatkozni.

Egyébként milyen kutyáid vannak,ha nem titok?

2010. febr. 15. 18:57
 20/20 A kérdező kommentje:
Nos, kiprobaltam 2 kulonbozo tapot, de ugy dontottem nincs jobb az Acananal. :) Ettol szepek, egeszsegesek, jo szorben es kondiban vannak, mig mastol mindig van valami problema. Hiaba draga, Acananal nem talalok jobbat.
2010. máj. 1. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!