Critical mass bicikli helyett kutyákkal! Jönnél?
Egy holland srác már jó ideje készítgeti elő nekünk egy kutyás budapesti felvonulás lehetőségét...
Azért, hogy több jogot kapjunk végre...
Pl. egy jól nevelt kutyával bemehessek étterembe, boltba, a Balaton parton is jelöljenek ki kutyaúsztatós helyeket, ilyesmi...
persze a kutyatartási kultúrának az is része lenne, hogy mindenki felszedi a kutyája után a piszkot, és ha nem behívható a kutyám, akkor úgy is kezeljem - amíg meg nem sikerül nevelni...:)
na de a lényeg, hogy Ti eljönnétek?
hogy lássák az emberek, vagyunk egy páran...
a Critical mass elég szép eredményeket ért el, hátha a kutyásokra is felfigyelnének így...
Ha pozitív példát mutatnánk, megmutatnánk, hányan vagyunk, akiknek igenis jól nevelt kutyájuk van, akik után nem hagyunk csomagot...
Benne lennétek?:)
És ha nem csak Budapesten lenne ilyen, hanem az ország több pontján is?
persze!:) ezért is igényel nagy szervezést például a felvonulás!
(de egyébként ha valaki nem biztos abban, hogy a kutyája nem izgatja-e föl magát, hoz magával szájkosarat...:)
De ha pl. figyelünk, hogy a juhászkutyák ne telepedjenek le egy helyen, illetve fekvő kutyához ne engedjük közel a mienket,..., akkor nagy baj nem lehet.:)
Nagyon jó ötlet!
Hollandiában egy darabig dolgozó lány mesélte nekem, hogy ott mennyivel fejlettem az állattartási kultúra, többek közt amit te is írtál, hogy a jól nevelt kutyával gyakorlatilag mindenhová be lehet menni, sőt, még a mudijukat is többen felismerték, holott itt nálunk gyakran lekeverékezik... De ahogy írták is előttem még a gyülekezőnél ki kell zárni a menetből azokat, akiknek szemlátomást alulszocializált kutyájuk van! El lehet nekik magyarázni kedvesen, hogy miért ne hozzák inkább... És legyen a biztonság kedvéért állatorvos is a menetben! Felteszem, kutyakiképzők is lesznek, például a cerbisek, ami szintén hasznos lehet.
ABSZOLÚT!!! NAGYON IS!
Ha lesz ilyen, írj privát, mert mi ugyanezen a nézeten vagyunk.
Két angol cocker spániel gazdája.
kedves utolsó!:)
van valami abban, amit mondasz, de gondolj csak bele, mi emberek mi mindent hordunk be a cipőnk talpán!
és azért szerintem egyik kutya sem nyáladzik annyira, hogy az egy bevásárlás alatti sétánál zavaró mennyiséget csöpögtessen...
az oldalbavizelés már elgondolkodtató, utána fogok nézni, máshol ezt hogy küszöbölik ki!
Egyébként meg azért lenne jó, ha vihetném magammal, mert így még egy McDonald's-ba sem tudok beugrani, hogy magamon könnyítsek anélkül, hogy a kutyát kint kellene hagynom az utcán - amit én soha nem teszek meg.
Mindenkinek nagyon köszönöm az eddigi válaszokat, jöhetnek még!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!