Bull terrier baba mellé? Panelba? Igényei?
Egyetértek az előttem szólókkal, de annyit hozzá tennék, hogy nagy igazság: Vagy a kutya, vagy a gyerek legyen legalább 3 éves a másik érkezésekor.
Kezdőként mindenképp.
Baba mellé, panelbe? Simán.
Neked? Soha!!!
Már most fosol tőle, mi lesz, mikor kamasz lesz és bepróbálkozik?
Az ivartalanítással TE semmire nem mész. Nem attól lesz jólnevelt, nyugis a kutya.
Azért megkérdezem:
Miért a bullterrier???
Mert az egyértelmű, hogy fogalmad sincs a kutyákról.
Gyerek mellé mindenképp, de neked nem ajánlom. Makacs, önfejű, sz.rik a világra, ha olyanja van, megeszi a kanapét, és lerombolja a fél lakást.
Nekünk panelban van bullterrierünk, ő már nem rombol, mert nagyon öreg. Egy éve még kellett neki a szobakennel.
Ha ez a kérdés felmerült benned, hogy félsz, hogy megtámadja a babát, akkor semmiképpen ne vegyél bullterriert. Nem azért mert jogos a félelmed, de nem fogsz vele bírni, határozott nevelést igényel. Egyébként barátságos kutyák.
Baba mellé semmilyen kutyát nem javaslok, majd ha a gyerek kb. 3 éves lesz, leghamarabb akkor. És akkor is valami könnyebben kezelhető fajtát először.
Régi bullterrieres vagyok,több mint húsz éve van ilyen kutyám.
Semmiképp nem ajánlom ezt a fajtát.Elképzelni nem tudod,mennyire gazdaimádó és mennyi szeretetet ad,de nagyon-nagyon sok odafigyelést,törődést igényel.Iskolába kell hordani,lemozgatni,ráadásul egyedül lenni utál.
Nagyon hamar fejedre tud nőni.Az enyém akár rám is morog,ha valami nem tetszik neki.Én kiröhögöm,olyankor elvonul duzzogni,majd jön vissza hízelegni.Te eleve tartasz a fajtától,ott lesz a kicsi,nem fogod tudni kezelni az ilyen helyzeteket.Időd sem lesz a kicsi mellett annyi,hogy megfelelően tudj törődni a kutyával.
Szép elképzelés,hogy a gyerekkel nő fel,de válassz inkább labradort vagy más,könnyebben kezelhető fajtát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!