Kutyám bőre alatt most vettem észre egy borsónagyságú göböt. Volt már ilyen valakinek? Mi lehet?
Figyelt kérdés
Nem látszik semmi, csak kitapintható.2015. márc. 6. 12:48
1/7 anonim válasza:
Jó eséllyel nincs jelentősége. Lehet betokozódott féreg, ezért nem árt néha egy Advocate cseppet tenni a kutyára, az külső-belső élősködőket mindent kiirt. Aztán lehet befelé nőtt szőrszál, kvázi pattanás. Lehet kis zsírcsomó. Lehet, hogy megszúrta valami.
Ne tapizd feleslegesen, pár havonta vizsgáld meg, hogy nőtt-e, és ha igen, fordulj állatorvoshoz.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ugyanezt mondta az állatorvos, merthogy időközben felhívtam, annyira megijedtem, mert én is bőrférgességet "diagnosztizáltam".
Az advocate bőrférgességnél úgy hatásos, ha 6 hónapon keresztül kapja a kutya.
Hát akkor figyelgetem, ha valami változik megyünk vérvételre.
2015. márc. 6. 13:13
3/7 anonim válasza:
Lehet kis faggyúciszta, amikor a szőrtüszőben a termelődött faggyú megmarad, nem tud kiürülni.Az ilyeneket két ujj között általában egyszerűen ki lehet "nyomni".
5/7 A kérdező kommentje:
Lehet akár faggyú is, nem tudom, mindenesetre figyelni fogom.
6 éves nagytestű.
2015. márc. 6. 14:35
6/7 A kérdező kommentje:
Egyébként rosszul írtam, mert nincs akkora mint egy zöld borsó, kisebb, inkább fekete bors nagyságú. Azt mondta az állatorvos, hogy a bőrféreg inkább elterülő göb, a faggyú vagy zsírcsomó pedig ide-oda mozgatható és jobban körülhatárolható.
2015. márc. 6. 14:39
7/7 evimeri válasza:
Az én szuka kutyámban nagyon sok volt. De nem volt veszélyes így az orvos nem tanácsolt műtétet. A hónapja alatt viszont az egyik zsírcsomó már annyira megnőtt, hogy azt ki kellett műteni. Az első lábán a váll magasságában tenisz labda nagyságúra nőtt, de azt nem kellett kioperálni. A többi kicsit pedig egyáltalán nem. 16 évig élt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!