Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Farok nélkül született az...

Farok nélkül született az egyik kiskutyánk. Ebből származhat bármi problémája?

Figyelt kérdés
Ma 5 kiskutyánk született. Az egyiknek viszont nincs farka. Olyan mintha a hátához lenne tapadva mert érezni ott egy kis kitüremkedést... Olyan a formája is. Ettől lesz bármi problémája az életben?

2015. márc. 5. 18:04
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
45%
Miért kell korcsokat szaporítani?Van belőlük elég.Az meg, hogy lesz e belőle problémája sajnos nem lehet tudni.Lehet csak ez a baja, de az is lehet, hogy más esetleg belső szervei se fejlődtek ki normálisan és egyszer csak majd elpusztul rejtélyes körülmények között és mivel úgyse fogod dokihoz vinni így ki sem fog derülni mi okozta a halálát.De az is lehet hogy él boldogan 14 évig.Ezt így nem lehet előre megmondani mivel se szűresei se semmilye nincs.
2015. márc. 6. 08:44
 22/27 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező 20.42-es hozzászólására: ezért tart itt a magyarországi állattartási kultúra, ezért van ennyi (elkeserítően sok) rossz sorsú kutya. Sajnos eszet nem lehet adni, csak tanácsot, de azt meg nem fogadják meg, mert ahhoz értelem is kellene - ördögi kör.

A kutyaszalámi, házi vegyes koszt, konzerv, olcsó táp NEM megfelelő étrend egy kutyának. Csak hogy tudd.

Igen, normális ember bezárja a tüzelő szukáját, ettől az nem fog kárt tenni magában, hiszen felügyelet mellett naponta le van mozgatva.

A kutya nem "vágyik" az anyaságra, ez csak a szaporodási ösztön. Az EGÉSZSÉGÉNEK azonban jobbat tesz, ha nem ellik, sőt jobbat tesz neki, ha ivartalanítva van. A kutya nem ember, aki "vágyik anya lenni".

Na mindegy, tudom, kár a szóért. Te a hasznos tanácsokat bántásként fogod fel, ahelyett hogy elgondolkodnál azon, hogy MIÉRT írjuk azt, amit.

Amúgy nekem sem panellakó, manikűrözött kutyáim voltak. Illetve a keverék is ugyanolyan kutya, ebben egyetértünk. Csak éppen túl sok felesleges születik belőlük.

Sajnálom, hogy nem érted vagy nem akarod érteni, miért vagyunk az ellen, hogy feleslegesen újabb kölykök szülessenek.

2015. márc. 6. 11:50
 23/27 anonim ***** válasza:
84%

Off!

Nekem keverék nagytestű kinti kutyám van, már kis korában átesett az ivartalanításon (ez egy újabb fejezet, hogy milyen egészségügyi oka van ha ezt elvégzik), mert ÉN TUDTAM, TUDOM, hogy a kutyának nem jó az ellés, a párzás, csak az ösztön miatt teszi!

2015. márc. 6. 15:20
 24/27 anonim ***** válasza:
72%

Ne haragudj, kérdező, de te nagyon buta vagy, és még hajtogatod is folyamatosan a hülyeségeidet. Rengetegen leírták már, hogy a kutyáknak semmi szükségük arra, hogy szüljenek, sőt borzasztóan egészségtelen nekik és megrövidíti az életüket. Valamint semmi szükség a keverékek gyártására se, millió ugyanolyan van ebben az országban a menhelyeken, gyepiken, fajtamentéseknél stb. Ráadásul házi moslékkal meg konzervvel eteted őket, és azt hiszed, ez teljesen jó nekik...

Sajnos tényleg azt kell mondjam, ez az ország a kutyatartás lepratelepe..

2015. márc. 6. 15:42
 25/27 anonim ***** válasza:
74%

Az égvilágon semmi baj nincs a keverékekkel (nekem az egyik kutyám törzskönyves, másik mentett keverék), és szerintem senki másnak sincs velük baja, a hozzáállásod ami felháborító, kedves Kérdező.

Tudod az a baj, hogy több a gazdira váró kutya, mint a befogadó. Rengeteg kutya van az utcán és a menhelyeken, akik felelőtlenség miatt születtek. Gondolom nem követed nyomon mindegyik nálad született kiskutya életét, így nem tudhatod azt sem, élnek vagy halnak-e, melyik került már menhelyre, vagy melyik él borzalmas körülmények között.

Nincs semmi baj azzal sem, ha valakinek nincs pénze fajtatiszta kutyára. Betipeg szépen a legközelebbi menhelyre, és rengeteg kutya közül választhatja ki a leendő társát. Ezzel nem egy, hanem rögtön két kutya életét mentheti meg (azét, akit örökbefogad, és azét, aki a helyére érkezik). Viszont minden egyes keverék kiskutya, ami feleslegesen megszületik (úgy, hogy közben minden esélye megvan arra, hogy ő is hasonló sorsra jut), így két kutyától veszi el a további élet lehetőségét.

Arról nem is beszélve, hogy a kutyáknak mennyire nem tesz jót az ellés. A kutyák nem szeretnének anyák lenni, nincs semmi ilyen ambíciójuk, nem lesznek tőle boldogabbak. Amiért ők szaporodnak, az csupán fajfenntartási ösztön. Semmi más. Nekik a párzás és a kölyöknevelés csak nyűg. Minden egyes elléssel és tüzeléssel növeled a kutyáid esélyét a gennyes méhgyulladásra, petefészekrákra, és további ivarszervi betegségekre. Mivel gondolom a kutyáid a genetikai úton öröklődő betegségekre sincsenek szűrve, a kiskutyák is betegesebbek lehetnek.

Az ivartalanítással csak jót teszel a kutyádnak. Menj ki egy menhelyre, nézz az ott lakó kutyusok szemébe, és utána mondd, hogy neked kiskutya kell.

Nem kioktatás, pusztán jótanács.

2015. márc. 6. 15:55
 26/27 anonim ***** válasza:
én inkább már nem is írok semmit... egyetértek az előttem szólókkal, csak kérdező, akkor azt mondd meg, hogyha nincs pénz ultrahangra miegymásra, hogy van pénz 7 kutya (ebből 5 kicsi akiknek már csak az oltásaik árából kijönne az ivartalanítás) eltartására? Lehet hogy a többiek nem neked akarnak rosszat, hanem a kutyáidnak jót, csak mondom... :)
2015. márc. 8. 17:30
 27/27 anonim válasza:
Még ha így is van, hogy segíteni akartok neki, azt sem ilyen stílusban kellene, és akkor lehet hogy hamarabb leesik neki, vagy belátja. Nem, itt mindenki károg meg támad a másikra...
2015. márc. 9. 15:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!