Farok nélkül született az egyik kiskutyánk. Ebből származhat bármi problémája?
De felelőtlenek vagytok -.-
Akkor amíg tüzelt be kellett volna zárni a házba,garázsba!!
Tele van a menhely kóbor kutyákkal,te meg gyártod sorra őket,mert nem tudsz gondolkozni. Gondolom ivartalanítás mint opció az se jött eddig szóba. És igen, szülés napján a kiskutyákat meg kell,hogy nézze az orvos,sőt a szukát is,nem e maradt benne kölyök aki vmi folytán nem tud kijönni. Tudtad,hogy ha egyetlen egy kölyök benne marad akkor hulla mérgezést kap az anya kutya akkor elpusztul ?
Elég lassú és szörnyű halál ez egy kutyának :(
Mivel fingod nincs ezekről a dolgokról jobb lett volna ivartalanítani a szukádat!!
Pedig a ti hibátok is. A tüzelő szukátokat gondosan el kell zárni, és figyelni rá, amikor a kertben van. Tüzelés végén ivartalaníttatni.
Egyébként nem is értem: ha egy ember terhes lesz, elmegy orvoshoz. Ha a kutyád lesz vemhes, miért nem jut eszedbe az orvos? Két ultrahangot is kellett volna csinálnia. És ha meghalnak benne a kiskutyák és hullamérgezést kap, mit csinálsz? Nem kioktatlak, csak kérdezem.
Jó, akkor másképp fogalmazok: felelős kutyatulajdonos megnézeti ellés a szukáját állatorvossal (ha már megtörtént a baj...), hogy nem maradt-e benne kölyök, nincs-e szüksége méhösszehúzó injekcióra, jól van-e, nem lázas-e stb.
Bár legcélszerűbb ivartalanítani a nem tenyésztésre szánt és való kutyákat, és akkor nincs ez a helyzet.
A kölyköknek 2 hetesen kell először adni a féreghajtót, majd 2 hét múlva ismét, 6 hetesen az első oltást. Hátha erről sem hallottál.
Köszönöm 19:44 :)
Jézusom, ultrahang meg szülész a kutya mellé. Kinek van erre pénze? Normálisak vagytok? 100 emberből 1 csinálja meg ezeket. És a kóbor macskának ki hív orvost? Ugyan úgy megszüli a kicsiket mindenféle segítség nélkül. Egyből ivartalanítás.. szép hozzáállás (Y) a kutyáink semmiben nem szenvedtek hiányt! Ez a feltételezés hogy megfelelő eledelt sem kapnak SZÉGYEN! Konzerv kutyakaján, kutya tápon, kutyaszalámin és házi koszton élnek. Ettől jobbat mondjál már légyszíves! Egyetlen egy kutyánknak se volt még semmi baja és mindegyik normális gazdához került. DE FELELŐTLENEK VAGYUNK!! Nyilván egy tüzelő kutyát a legjobb megoldás bezárni valahova. (ezzel a hozzáállással te is elég felelőtlen vagy) Jobb is ha kárt tesz magában. Nem panel kutyám van aki egész életét a szobában tölti, füvet csak a parkban lát és manikűröshöz jár mert nem tudja koptatni a körmét a padlószőnyegen -.- Falun lakunk, az udvaron vannak külön kutyaólban és egy 10x10es körbekerített résszel is rendelkeznek amit ilyen esetekre LEHETNE használni. De mint mondtam a kutya átmássza a kerítést.
Milyen szaporító? Akkora szánalmas nyomorékok léteznek akik látatlanban simán elmondják hogy milyen szarul gondoskodok a kutyákról. Nem értem miért alkalmatlan egy keverék kutya szaporításra? Miért kéne fajtisztának lennie minden kutyának? Ti eldöntöttétek hogy a korcs az nem jó! (Y) :)
Akkor hogy mindenkinek érthető legyen: 7 kutyám van. Egy 12 éves tacskó keverék szuka, aki 1 éves korától nálunk lakik. Az előző gazdija kidobta otthonról mert megrágta a bútort, mi pedig befogadtuk. Hosszas élete során számos kölyke született, akik szerető családra találtak nagyszülők,barátok,unokatestvérek szerepében. (8db kutya) Köszönik szépen, jól vannak. Mindenki megkapta a szükséges oltásokat, féregtelenítést miegymást. Mivel évente legalább 1x körbejár az állatorvos minden egyes házhoz bemegy és megnézi hány kutya is van és természetesen elvégzi a szükséges intézkedéseket. A 12 éves kutyámon kívül, hogy ne érezze magát egyedül egyik kölykét(5 éves) megtartottuk aki most fialt (ELŐSZÖR) 5 kutyust. Ebből az 5ből a kis farok nélkülit megtartjuk a 2 mellé. 2 megy majd nagy korában anyukám vendéglátójának az udvarára mint házőrző. 1 apukám haverjának és 1 pedig barátnőmnek!
A kutyákat elajándékozom. NEM ELADOM. Nem szerzek semmi hasznot rajtuk.
Ivartalanítás pontosan szóba se jött és nem is fog. 20 ezer Ft-ot nem fogok azért kifizetni, hogy megfosszam a kutyámat az anyaságtól.
Köszönöm a kérdésemre érkező válaszokat! A többi ingerlékeny kommentelőt pedig megkérem hogy fejezze be ezt az alpári színvonalat megütő kommunikációt! Értem én ezt arra a drágaságra aki törölte(?) a hozzászólását amiben mindenféle felelőtlen szaporító aljadéknak elhordott.
A kutyák egyáltalán nem szeretnének anyává válni.
Ultrahang azért kell, h megtudd hány kölyök van, és h nem-e pusztultak el. Szülészről ki beszélt? Kóbor állatok kisebb eséllyel szülnek simán, ezt elárulom...
" De mint mondtam a kutya átmássza a kerítést." mert IVAROS és ilyenkor hajtja a vére!
Szaporító nem feltétlenül azt jelenti, h folyamatosan elleti a kutyáit és mocsokban tartja őket. Az is annak minősül aki az egyedszámot növeli. Ismerőseid kihozhattak volna egy kutyát a menhelyről, és ezzel megmentették volna az életét. Tudod mennyi altatás van? Gondolom az életben nem jártál még menhelyen, gyepmesteri telepen.
Már a fajtiszta és fajtatiszta szavakkal se vagy tisztában. Minden kutya fajtiszta, fajtatiszta meg az, amelyik törzskönyvezett. A te kutyáid meg keverékek. Nekem semmi bajom velük, önkénteskedem is, foglalkozom keverékekkel, de ne szaporíts már, mikor a sok állatvédő folyamatosan azon gondolkozik, hova rakja az altatás elől megmentett kutyát. Már amelyiket meg tudják menteni, mert naponta vannak így is altatások a hozzád hasonló, felelőtlen emberek miatt.
Ha már a kutyádat az anyaságtól nem akarod megfosztani, nem akarod megfosztani gondolom a petefészekráktól, az álvemhességtől, és a gennyes méhgyulladástól sem, amit bármelyik ivaros állat elkaphat...
tacskó mint ház őrző jól van :D :D
Azt hiszem ettől több hülyeséget egyszerre nem hallottam mint itt.
Kicsit használd az internet erejét.Sötétség az van,de jó nagy.
És megszólaltak a tökéletes kutyatulajdonosok. Köszönöm a hozzászólásokat, mára elég volt belőletek ennyi. Fújjátok csak a magatokét, nekem akkor is ennyi kutyám lesz akik boldogan fognak élni ultrahang, ivartalanítás nélkül, sok kiskutya mellett. Aki akarja az meg kihoz menhelyről egy kutyát. Nehogy már te itt bárkit kötelezzél erre... A szánalmasak ti vagytok drágáim akik még mindig 1 témán lovagolnak amin úgy se tudnak változtatni :DDD
Aki a kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli. A cuki póni is átharapja a torkodat, nehogy azt hidd a tacskóm nem tenné meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!