Mit lehet tenni abban az esetben, ha a kutya annyira védi a gazdáját, hogy nem enged be senkit a lakásba?
2 kutyánk van. Egyik sem lett agresszívnak nevelve. Ennek ellenére az egyik annyira véd/félt, hogy ha egyedül vagyok otthon, nem tud jönni hozzánk senki, mert az egyik kutya (3 éves, husky-malamut keverék) nem engedi be.
Elsősorban szakemberek tanácsát, véleményét szeretném kérni, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy ez a helyzet megváltozzon.
Akkor tegyünk tisztába pár dolgot!
Régebben nem volt ilyen a kutyám. Sosem volt barátságos az idegenekhez, de nem volt ilyen gond, hogy ne engedne be valakit a házba. Ettől a problémától eltekintve egy okos, szót fogadó kutya. Nem hinném, hogy a nevelésével lenne gond. Világ életemben volt kutyám, egyiknél sem volt nevelési probléma.
Kismama lettem, csak nemrég óta figyelhető meg nála ez a fura viselkedés. Ezért írtam, hogy szakértő válaszát, tanácsát várom.
Az az érdekes, hogy a másik kutyusnak meg "semmi baja"....
Pl. a leendő gyerekszobába már most nem mehetnek be...el is fogadja mindkettő.
A husky is figyel a parancsszavakra, szót fogad. Csak ez változott, hogy nem enged be senkit.
14-es)) A baba még nem született meg)))
Gyanítom, úgy érzi, hogy most "jobban kell vigyázni" rám.
Már írtam kiképzőnek is, kíváncsi vagyok, mit válaszol.
A masik kutya masik szemelyiseg. Az, hogy egy kutyat megneveltel, nem azt jelenti, hogy minden kutyaval sikerulni fog.
Nem, a kutyad nem fogadja el a vezenyszavakat. Akkor ugyanis ha eppen vedeni probal, siman helyere tudnad kuldeni egyetlen szoval es nem irnal ki kerdeseket.
18.
Látom, te igazi szakértő vagy :-)
Oke, akkor nem szuletett meg meg, de a kutya pontosan erzi, hogy anya lettel.
A falkaban mindig a vezer donti el, hogy ki barat es ki ellenseg. Ha nalatok a kutya donti el, akkor o a vezer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!