Mi ez az ebösszeírás? Honnan tájékozódhattam volna róla, Hogy mikor, hol?
Ha van a lakóhelyednek honlapja, ott. Ha van a lakóhelyednek önkormányzata, felhívod őket.
Egyébként 3 évente kötelességük az önkoriknak összeírni. Letelt az első 3 év. ismét összeírnak. Ahol nem csinálták meg az eltelt 3 évben, azoknak most már kötelező.
Én úgy tudom, hogyha elviszed a kutyádat chippeltetni, akkor automatikusan bekerülsz az összeírásba.
Nekem azt mondta a dokinő, Budapesten.
Azt írod, hogy hülyeséget mondtam, hát pedig nem.
Megnéztem az önkormányzat oldalát és én pont abban az állatorvosi rendelőben voltam chippeltetni, amelyik címet itt írják, hogy ott van az ebösszeírás. [link]
A beírás nekem itt megtörtént.
Én nem tudhatom, hogy mi van Terézvárosban, felőlem ott akár úgy is lehet, ahogy mondod, bár a linkeden semmi ilyesmit nem írnak, világosan oda van írva, hogy le kell adni a kitöltött ebösszeíró lapokat. Ha megcsinálja helyetted az állatorvos, akkor örüljél, de hogy ez abszolúte nem általános, arra mérget vehetsz. Nálunk Óbudán úgy zajlott ez a dolog nyár végén, hogy minden háztartásba bedobtak egy felhívást meg egy lapot és kitöltve le kellett adni az önkormányzatnak.
Eleve ez az "elviszed chipeltetni" már sántít, mert ugye az ember ezen már rég túl van, én konkrétan 4 éve, az önkormányzatot meg az aktuális állapot érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!