Mást nem irritál hogy ennyi kérdés a yorkikról szól?
ha a yorkit azért kell kaja előtt levinni mert leszakadhat a gyomra, és igenis van mini, szomszéd is most vett, fajtiszta, törzskönyves, chipes, az ükszüleiig vissza van vezetve a vérvonal, meg miegyéb. erről ennyit. lehet vinni csivavát, igen, de a yorkit külön erre tenyésztik a legtöbben, míg a gülüszeműeket nem igen. és jobban elterjedt, mint a csivava. az is sokaknak van, de nem annyira.
kutyatartó
TENYÉSZTENI NEM LEHET KIÁLLÍTÁSI EREDMÉNYEK NÉLKÜL! Innentől fogva a csivavát ugyanannyian viszik kiállításra! A kutyákat nem azért tenyésztik hogy kiállításra vigyék, hanem azért viszik kiállításra, hogy utána lehessen őket tenyészteni és vonzó legyen a vásárlóknak a sok díj. A tenyésztés lényege az hogy olyan kutya szülessen aki a lehető legközelebb van a standardhoz, és ezt csak a kiállításon tudják róla megállapítani. Nincs olyan kutya akit kiállításra tenyésztenek, a legtöbb komoly tenyésztő hordja a kiállítátsa a kutyáit, legyen az komondor vagy yorki.Vagy szerinted mégis mire tenyésztenék a csivavát? Csibészelésre?
Törzskönyvet pedig lehet hamisítani, venni úgy hogy az adott kutyának semmi köze hozzá. Vn egy meghtározott méret ami alatt és fölött nem lehet a kutyát továbbtenyészteni. Az FCI (persze nem hiszem hogy tudod mi az :D) szabályzatában nem szerepel kutya mini yorki néven, tehát ilyen kutya nincs. Halvány gőzöd sincs a kutyákhoz, de ez nem elég még ki is oktatsz olyat akinek van. A yorki nem egy külön állatfaj, hanem egy Kutya, aki pedig önző módon a divatot hajkurászva "mini" néven hibás yorkit vesz az csak a saját kutyáját kínozza! Neki nem poén hogy olyan kicsi!
az egyik mániás yorkitartó kommentelőnek üzenném, hogy nézze meg a guiness rekordok könyvét, a világ legkisebb kutyája egy csivava, 10 cm-es hosszával, és már felnőtt.
nem tudom miért kell ennyire ajnározni a yorkit, és a csivavákat leszólni. nekem egyiksem kéne, de inkább csak a méretük miatt, mert gondolom jobban kell félteni, nehogy pl. egy német dog eltapossa. a csivava is és a yorki is nagyon elterjedt a mi környékünkünk, mindkettőből elég sok van. arról, hogy a yorki tartók kérdezgetik, hogy mivel kéne etetniük, meg mik a speciális igényeik, az a véleményem, hogy ha több eszük lenne, nem itt kérdeznék meg, ahol nem feltétlenül hozzáértők válaszolják meg, hanem a tenyésztőtől, akitől megveszik (hiszen ha annyira lelkiismeretesek a kutyájukkal szemben nyilván nem egy gyenge idegrendszerű testvér-testvérrel almoból veszi a kutyusát)
mind a két kutya (csivava és yorki) is nagyon aranyos :) bár csivavából már láttam olyat aki sokkal szebb volt mint a fajtársai, vagy mint egy yorki(a színe miatt)
de viszont nekem a kedvenc kutyafajtám -olyan mint az én kutyám- a dobermann! :)
minden kutya kutya, akármekkora is legyen! és nem mérettől, hanem fajtától és egyedtől függően vannak eltérő igényeik!
Hülye kérdésre hülye válasz..:P
ÉS most te is feltetél egy Yorkis kérdéstXDXDXD
Kedves Kérdező!
Ha zavar,minek olvasod???
Tudod azért van ennyi kérdés,mert sokaknak nem egyértelműek a dolgok és szeretnének jó gazdik lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!