Minden közlekedési járművön kell szájkosár a kutyára?
Tömegközlekedési eszközön a szájkosarat valamelyik törvény írja elő (had ne keressem meg, a Wikipédia kutya cikkében pontosan citálva van), tehát minden közlekedési eszközre vagy szájkosárban, vagy szállító dobozban tudsz kutyát vinni. A szállítóboyból nem lehet lehetősége kiugrani vagy kiharapni.
A pórázon vezetett kutyának a BKV járatain teljes árú vonaljegy kell. Ha csoportos (családi vagy hasonló) jegyed van, abba a kutya nem fér bele (kértem állásfoglalást)
Nekem egy tenyésztő mondta, de hozzátette, hogy nézzem meg, hogy tuti jól tudja-e, hogy fél éves kora előtt nem kell szájkosár csak jegy. Erről tudtok valamit?
Ha kicsi és szállítóboxban van akkor tuti nem kell buszra, metróra, vonatra stb.
Én is találkoztam már metrón, buszon szájkosár nélküli kutyával. Szerintem a vezetőn múlik, szól, vagy sem. Buszon, ha ellenőrök jönnek, azok biztosan szólnak.
Hivatalosan kötelező a kosár bármilyen korú kutyára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!