Sziåsztok ma vettem egy kis francia bulldogot egy kisfiút és még nagyon kezdő vagyok, 😃 és ha a megfürdetem fürdethetem a mi fürdőkâdunkba nem lesz semmi bajom utána?

Fürdetni nem kell és nem is ajánlott egy ilyen kis kutyát. Olyan helyről eleve nem is kellett volna venni, ahol nem tisztán, lakásban nevelik. De minthogy ez már megtörtént, első dolgod az állatorvos legyen, aki ad féreghajtót, bolha elleni kezelést, és elkezdi az oltási programját (feltételezem, ezek nem történtek meg a szaporítónál). Langyos vizes, nedves ronggyal törölgesd át, aztán szárazzal. Az ágyadba ne engedd be, aludjon a helyén. Ha pl. férges, akkor amúgy is hiába fürdetnéd, az ellen nem használ, te viszont elkaphatod, ha vele alszol!
Egyébként később, ha nagy lesz, megfürdetheted a kádban, utána kimosod a kádat, semmi bajod nem lesz. De alapvetően egy kutyát samponnal minél ritkábban szabad fürdetni, mert tönkremegy a bőre. Ennek a fajtának amúgy is problémás lehet a bőre, vigyázni kell rá.
Továbbiakról az állatorvos tájékoztat, vidd el minél előbb.

Jó eséllyel a szaporított kutyád legkisebb baja az,hogy büdös.Vidd el egy jó dokihoz,nézze át,aztán imádkozz,hogy egészséges maradjon.
Kijárós doki nem jó!

Ha hét hetesen elhozhattad annak ellenére,hogy ezt tiltja a törvény nem véletlenül,akkor szaporítótól vetted,bármennyit is fizettél.Tudod,ha lókaki van,addig madárka is van.
Mi a kutyád törzskönyvi neve?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!