Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Engem miért nem rajong körbe?

Engem miért nem rajong körbe?

Figyelt kérdés
Párommal közösen örökbefogadtunk egy keverék kutyust. Mivel neki már volt több kutyája (rotweiler, dobermanok) teljesen más elven neveljük a kutyát. Én szeretgetem,simogatom, jutalomfalatokat adok neki...stb. Ha kell fegyelmezni általában határozott hangon rászólok, szót is fogad mindig.Azonban ha rosszat csinál párom általában fegyelmezi, megfogja a grabancát,amit én nem szeretek mert sajnálom a kutyuskám. Ezek ellenére ahogy hazaérkezünk a kutya a páromat ugrálja körbe, vagy 10 percig rajta lóg, mindenhova őt követi. Ha beengedjük a lakásba és pl párom elmegy wcre addig ott várja, míg ki nem jön, hozzám meg oda se jön...persze ha rosszat csinál és a párom rászól máris hozzám fut oda, elbújik mögém... mi a véleményetek, rosszul csinálok valamit?

2015. febr. 24. 16:43
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
egyébként a kutya nagyon is igényli a simogatást, sokszor nem hagy békén és csak jön, lefekszik elém hogy simogassam a hasát, ha abbahagyom akkor rögtön elkezd nyöszörögni meg kapálózni hogy ne hagyjam abba...utolsó válaszoló, természetesen nem bújtatom a kutyát, egyetértek azzal amit írtál
2015. febr. 25. 11:15
 12/13 anonim ***** válasza:

Mindegyik 78%-os kérdést én írtam. :)

Igényli a szeretetet, nem azt mondtam, hogy nem, hanem azt, hogy mást jobban.

Ami a követelőző kapálózást illeti, abba is bőven bele tudnék kötni, de nem úgy látom, mint ha problémás kutya lenne, úgyhogy nem kell annyira komolyan venni, de azért hogy tisztába tegyük, erről is írok 1-2 mondatot.

Akiknek nagyobb rutinjuk van a kutyák viselkedését illetően, határozottan egyetértenek abban, hogy az efféle magatartással manipulálják a helyzetet, és a gazdi viselkedését is. Bizonyos kereteken belül ezzel nincs különösebb probléma, de simán fokozhatja ezt a dolgot.

Maga az a tény, hogy kérés, engedély nélkül betolakszik a személyes teredbe, hozzád ér, így erőszakolva ki a simogatást, egyértelműen domináns viselkedés!

Lehet, hogy 10 perccel korábban végtelenül engedelmes volt, lehet, hogy akkor bűbájos kis szeretni való kutyuska, de eközben, ha így irányítja a helyzetet, bizony ő a dominánsabb, és te vagy az alárendelt.

Ez nem egy kőbe vésett sorrend, akár 3 percen belül is megváltozhat a helyzet.

Minden esetre amikor ilyen követelőző, akár simogatás, téren, akár az etetést sürgeti, akár a sétára való indulást, nem árt néha ellentmondani, és a te akaratodat érvényesíteni. (Leginkább egyébként mindig azt kéne)

Ha abba akarod hagyni a simogatást, hagyd abba. Ha kapálózik, told ki a személyes teredből, küldd a helyére, fektesd le, ellenkező esetben befolyásolt a szándékodban, és az ő akarata győzött.

Ha a kaját sürgeti, küld távolabb, várja türelmesen.

Az indulást is gyakorolhatod nyitott ajtó mögött leültetve, és csak nyugodt állapot után induljatok.

Ezekre mondtam azt, hogy következetesség. Ha van egy elképzelésed, hogy pl meddig simogatod, milyen tempóban eteted, sétáltatod, stb, akkor ezekből ne engedj, csak azért mert ő úgy viselkedik, hogy azzal befolyásol.

Biztos vagyok benne, hogy az alap kérdésben, a párod körülrajongásában ez is benne van. Ha Ezek az apró dolgok, amik zsigerből jönnek, hogy valaki mennyire határozott, vagy engedékeny, stabil, vagy megingatható, ez mind hozzájárul egy olyan mentális kisugárzáshoz, ami a kiegyensúlyozott, határozott, magabiztos vezéregyéniségeket jellemzi, és amit általában véve is tisztelnek az állatok, nem csak a kutyák.

A tisztelet pedig magával hozza a megfelelni akarást, és a "körülrajongást" is.

2015. febr. 25. 16:51
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ezeket ki fogom próbálni. Nem zavar ha a párom a falkavezér, de én se legyek alárendelt :)
2015. febr. 25. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!