Falkavezérségnek számít-e, ha a kutyát nyílt terepen magam elé engedem, hogy körbejárjon, szaglásszon, szaladgáljon stb?
Figyelt kérdés
2014. szept. 24. 14:54
1/7 sippara válasza:
Mi az, hogy falkavezérségnek számít-e? Falkavezérségnek az számít, ha a kutyád tisztel és engedelmeskedik neked. Nincs olyan, hogy ha másfél méteres pórázon egy méterrel mögötted jön, az falkavezérség, ha meg két méteresen húsz centivel előtted, az meg nem.
2/7 A kérdező kommentje:
Elismert hozzáértőket idézek, ha azt állítom, hogy a falkavezér mindig elöl megy, ő derít terepet,övé minden esetben az elsőbbség.Ezért merül föl itt a kérdés, hogy mit él át a kutyám, amikor magam elé engedem és gyakorlatilag ő derít terepet, stb. Természetesen akkor jön vissza hozzám, amikor én akarom, sőt ha úgy tetszik bármikor kérhetem tőle azt, hogy mögöttem kullogjon.Mégis fölmerült a kérdés, hogy ilyenkor mi foroghat a kutya fejében. Nem az a fajta, akinek egy pillanatra is átengedhetem a stafétát.Ráadásul 1 éves, ugyhogy abban a korban van,amikor még próbálgatja tágítani a határokat.De azért kösz!
2014. szept. 24. 15:11
3/7 anonim válasza:
Hülyék körében elismert aki baromságokat mond ezek szerint. Ahogy az első mondta ,a felkevezér arra utasítja a kutyát amire akarja, ezért van az, hogy a kutya az életét is oddadja érted, ha parancsba kapja (olykor önként is). Mit él át? Hát kb ugyanazt, amit te, amikor a főnököd arra kér, hogy végezd el az ő munkáját és közben figyeli nem hibázol-e?
4/7 anonim válasza:
A kutyád, amikor végre szabadon bóklászhat, hidd el, nem azon gondolkodik, hogy most ő a falkavezér, hanem élvezi a szabad mozgás minden percét.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi az utolsónak, kb. én is erre gondoltam.
Amugy szerintem pedig az a "hülye" aki a kutya érzéseit emberre vetíti ki és azt hiszi, hogy amaz is úgy gondolkodik mint egy ember.
2014. szept. 24. 15:28
6/7 anonim válasza:
akkor vagy "falkavezér", függetlenül a kutyád helyzetétől, ha a kutya "folyamatosan" Rád figyel. értem ez alatt az, hogy 5-10-15 másodpercenként Téged keres a tekintetével, és várja a reakciódat.
farkasfalkában sem az alfa megy elől vadászatnál, de ő tartja egyben a falkát, és annak mozgását.
7/7 anonim válasza:
Azt érzi, hogy nem akarod görcsösen magad mellett tartani :) És hogy NEKI kell figyelnie hogy el ne távolodjon túl messzire tőled.
(Egyébként szerintem teljesen mindegy hol megy a kutya, amíg nem kezdi húzni meg rángatni a pórázt és ha jelzel neki, bevár/visszajön.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!