Második kutya? Jogos a félelmem?
Egy pár év múlva szeretnék egy másik kutyust a mostani mellé, de kicsit félek. A kutyám a mindenem. Sokat foglalkozok vele, kirándulunk, kutyasulizunk, sportolunk, úszúnk, játszunk, trükközünk. Jól nevelt kutyus, behívható, letiltható dolgokról, persze néha előjön egy-két probléma, de viszonylag könnyen le lehet rendezni ezeket.
Második kutyának egy ugyanolyan vagy még pörgősebb, gyors észjárású kutyát szeretnék. A border collien, labradoron gondolkodtam, de ez majd akkor úgyis eldől. Azon dilemmázok, hogy milyen lesz két kutyával? Mindenképpen foglalkoznék velük külön-külön is. Fontosnak tartom, hogy a kutya jól nevelt, engedelmes, figyelmes legyen a gazdi irányába.
Hogy befolyásolja majd a mostani kutyámmal a kapcsolatot egy új kutyus? Milyen lesz a kapcsolatom az új kuttyal? Hogyan fog hozzám kötődni? Tudok e ugyanannyi figyelmet biztosítani az első kutyának?
Nekem a kutya a legfontosabb, nem szeretném ha a megosztott figyelem miatt megromlana vele a kapcsolatom. Tudom, hogy hülyén hangzik, de ilyen szempontból parás vagyok. :DD Elsősorban olyanok válaszát/véleményét várom, akik aktívan foglalkoznak két vagy több kutyával.
Előre is köszönöm a válaszokat és köszi, hogy végigolvastátok. :))
Volt már, hogy vigyáztam másik kutyára több napig és az igazat megvallva nagyon élveztem a dolgot. :)) De az egy nevelt, felnőtt kutyus volt, az én kutyámmal is régen ismerték egymást, össze voltak már szokva, így persze, hogy egyszerűbb volt, mint egy szeleburdi kölyökkel, akivel még én is és a kutyám is csak kezdenénk megismerni egymást. :DD
Tudom, hogy csak én parázom túl a dolgokat és csak akkor lennék biztos magamba, ha már itt lenne az új és látnám, hogy minden rendben van.
Nálunk is két kutya van. Az első egy agár keverék, ö 2-3 hónapos kora óta velünk van. Rá két évre jött egy volt kísérleti kutyus, ő egy beagle. Mivel az elején egyáltalán nem akart emberekkel barátkozni, inkább kutyapárti volt. Így mindent eltanult a másik kutyánktól (pl. a többi kutyával való kommunkiációt).
De a kérdésre válaszolva: szerintem (főleg ha kölyök lesz) sok mindent eltanulhat a másiktól, de normálisan van nevelve a másik kutya (a leírásodból ez látszik) és a másikkal is ilyen szinten tudsz majd foglalkozni, akkor semmi akadálya. Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!