Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szerettessem meg a...

Mimi2002 kérdése:

Hogy szerettessem meg a border collie-t a szüleimmel?

Figyelt kérdés

Hát az van hogy én és a tesóm beleszerettünk a borderekbe. A szüleink viszont nem. Nagyon szeretnénk egyet de így szerintem semmi esély rá.

Ötleteket várok,hogy mit tegyek.

A válaszokat előre is köszönöm!

2015. febr. 22. 13:16
1 2
 1/11 bollocks ***** válasza:
59%
Nőjj fel, és olyan kutyád lesz, amilyet csak szeretnél.
2015. febr. 22. 13:19
 2/11 anonim ***** válasza:
Valami oka biztos van. Egyrészt, egy fajtatiszta kutya nem 20 ezer forint, nem tudjuk, alkalmasak-e a körülmények, egy bordernek hatalmas a mozgásigénye, és nem tudjuk, h nem-e veled és tesóddal van probléma, mondjuk nem tartanak a szüleitek alkalmasnak titeket arra, hogy tartsatok egyet. Elég kevés infót írtál.
2015. febr. 22. 13:22
 3/11 anonim válasza:
72%
Fogjátok már fel, hogy a kutya nem egy iPhone. Nincs olyan kutya, ami kevesebb a másiknál. Csak olyan van ami már sokat szenvedett/verték, ezért agresszív. A kérdésben elfelejtetted oda írni ,hogy 13/L.....
2015. febr. 22. 13:22
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekem se lehetett saját kutyám gyerekkoromban, bármennyire is szerettem volna. Visszatekintve már azt mondom, igazuk volt a szüleimnek. Egy kutya nem gyereknek való felelősség. Meg lehet vele osztani a feladatok egy részét, de a nagyobbik rész mindig a szülőre marad, beleértve a kutyagumi felszedését, szobatisztaságra nevelés alatt az összepisilt szőnyeg kimosását, a napi több óra foglalkozást és sétát esőben, hóban, hidegben is, akkor is ha másnap dolgozat van... Nem beszélve az anyagiakról, amit nyilván tőlük várnál el, hiszen nincs saját jövedelmed. Ha a szüleid nem akarják mindezeket vállalni, akkor bizony nincs mit tenni, meg kell várni amíg felnősz és a saját lábadra állsz, akkor majd saját döntéseket hozhatsz.
2015. febr. 22. 13:52
 5/11 A kérdező kommentje:
Bocsi ha kevés az információ. Igazából szerintem felelőtlennek tartanak. Hogyan legyek felelősségteljes??
2015. febr. 22. 17:28
 6/11 anonim ***** válasza:
79%
Kezdetben eljárhatnál gyepire önkénteskedni.
2015. febr. 22. 17:56
 7/11 anonim válasza:
öhmm...jó kérdés :D talán ha van otthon más háziállatod, foglalkozz vele többet,vagy ilyesmi.
2015. febr. 22. 18:15
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2015. febr. 22. 18:19
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem akkor engedtek meg, amikor a nagymamam kutyajat setaltattam minden nap es lattak, hogy akkor sem hagyom ki, ha esik az eso/sokat kell tanulnom/nincs kedvem stb. Meg a tancot is abbahagytam miatta
2015. febr. 22. 18:23
 10/11 MrsErza válasza:

Először az én szüleim se akarták, hogy legyen egy borderem.

Sokat beszéltem, meséltem nekik arról amit a kutyákról olvasok, olvastam. Elmagyaráztam nekik, hogy ha lesz, ha még kapom a kutyust, ami reményeim szerint egy border collie lenne, akkor hogy, és milyen trükköt tanítanék neki.

Minden nap elmondtam nekik, én jó gazda lennék a számára, még ha nem is sportolnék vele.

Az időm bizonyos részét mindig a kutyámmal próbálom kitenni, általában pedig mindig van kedvem hozzá.

Minden nap sétálok vele, egyedül.

De, azért az egyedül sétálással vigyázzál, mert minket ma megtámadta egy kutya, és nem igazán tudtam mit tenni, de szerencsénkre nem lett semmi baja a kutyámnak.De ilyesmiket inkább ne mesélj a szüleidnek, mert elriasztod őket.

Csak nézz sok videót, keress rá neten tenyészetekre, olvass sokat a kutya tartásról/border collie-ról.

Csak jó dolgokat mondj nekik a témáról, és minden nap mesélj nekik a kutyákról!

2015. márc. 11. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!