Ha a kutyámmal sétáln megyek megugatja a többi kutyát mit tegyek?
szia!
Nekem egy domináns 6. éves mudi kanom van , ugyanúgy terelő, min t a tiéd.
én úgy szoktattam le róla, hogy:
1. pórázrántás, ha nem hat: 2. pofaszorítás sűrű szidással, ha ez sem hat: 3. leszorítás, és azonnali nyúzás beigérése
Leszokott róla. Ne értsd félre, nem bántom sosem, de viselkednie kell. Pont a múltkor dicsérte meg anyukám, hogy milyen szépen sétál. Mondtam neki, hogy nem magától, ebben munka van.
Általában ha látom, hogy nagyon ugatnak, már előre rászólok, hogy Csili, szépen! Ő csóvál egyet, és minden oké :) Tudja.
Az, hogy rászólsz, nem ér semmit magában, ha nem követi utána nagyobb és nagyobb büntetés, vagy ha jól csinálja, dicséret. Egyik fülén be, a másikon ki, hidd el!
Mivel a tied még fiatal (és érzékeny), csak óvatosan, de határozottan! Nyugodtan szorítsd össze a pofáját, stb, amit választasz. Érezze, hogy ezt nagyon nem szabad csinálnia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!