Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktassam rá a kutyusom,...

Hogy szoktassam rá a kutyusom, hogy éjjel aludjon?

Figyelt kérdés
Nappal is szeret aludni,de nincs szívem felébreszteni mikor alszik. Így viszont ő ébreszt engem éjszaka 2-3 óránként. Az nem is lenne baj,ha nem aludna,de legalább engem hagyjon aludni...
2010. febr. 12. 19:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor nem tudom hogy tudod leszoktatni. Mi úgy csináltuk mikor hazahoztuk a kutyust, hogy már megvolt neki a kis saját kosara nem a hálószobába raktuk hanem a folyosóra. közel van a hálószobánkhoz és az ajtót se csukjuk be. Nappal mikor álmos a kosarába tedd bele és szeretgesd addig míg el nem alszik vagy ha még nem aludt el állj felette és szépen ő ott elfog aludni. Ha arra jász napközbe akkor többször simogasd meg és tudasd vele hogy az az ő helye! Mikor jön az éjszaka akkor szint úgy mint nappal tedd a kosárba várd míg eleszik majd feküdj le ha este elkezd nyöszörögni akkor ne vegyetek róla tudomást egy idő után abba hagyja ha nagyon nem bírjátok nálunk is volt ilyen akkor a páromon böktem egyet és jó mély hangján rászólt és erre nálunk csönd lett kis nyuszi volt vissza ment a kosárba és ő ott eljátszik elharapdálja a plüss maciját rágókéit és így szépen hagy aludni. Nehogy azt hidd ha a kutya nem alszik az ágyba akkor te milyen gonosz vagy vele. amúgy szerintem amíg hagyod hogy az ágyban aludjon addig fel fog ébreszteni. Nálunk is a kutyán a plüss macijával szórakozik a nagy kosárban és nem velünk az ágyban!!! És fontos a falkavezérség is!!! [link]
2010. febr. 12. 20:25
 12/16 anonim ***** válasza:
65%
Gusztustalan amikor egy allat az ember agyaban alszik.
2010. febr. 12. 20:27
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

1) Ilyen kis korban a kutyus még nem sokáig tudja visszatartani a vizeletét. Ennyi idősen került hozzám a kutyám, és bizony éjjel is felkeltem hozzá háromóránként, hogy levigyem pisilni. Pont, mint egy csecsemőnél. Majd szépen, lassan növeltem az időtartamot, míg végül eljutottunk odáig, hogy egész éjjel kibírta.

2) 6 hónaposan volt egy térdműtéte, utána elkövettem azt a hibát, hogy beengedtem az ágyamba. Vért izzadtam, mire később ki tudtam onnan szoktatni (akadt párom, és inkább őt engedtem az ágyamba), de következetességgel sikerült. Egyszerűen nem engedtem fel többé soha, hiába kunyerált. Meg kellett szegénynek szoknia, hogy új világ van. Egy hétig nem aludt, egész éjjel az ágyam mellett ült és nyüszögve várta, hogy feljöhessen. De én kitartottam, ő meg lassan megszokta, és ma már örömmel húzódik a vackára.

2010. febr. 12. 20:35
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem az a baj hogy szőrözne hanem a falkavezérség miatt kell. Attól mert a kutyád kopasz, még ugyanolyan kutya akit nevelni kell. Ha éjszaka felkel akkor ne foglalkozz vele ha nem kell ürítenie éppen. Majd megtanulja hogy éjszaka ne zavarjon. Ha nappal fel akarod ébreszteni valamiért akkor nyugodtan tedd meg, nem való neked kutya ha már egy ilyen semmilyen dologhoz sincs erőd/szived. Mintha ez kínzás lenne.

A kutya falkaállat és akkor érzi jól magát ha őt vezetik. A nevelést már akkor el kell kezdeni amikor hozzád kerül.

Tehát ha rosszat csinál akkor szídd meg, és/vagy hagyd figyelmen kívül, ha ehhez nincs lelkierős akkor inkább tars macskát vagy valami más kisállatot akit nem kell így nevelni.

2010. febr. 12. 20:45
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is kínaim van. Majd hülyét rántottam, mikor hajnalba felugrott a hasamra, hogy kelljek fel, foglalkozzak már vele. Megrángattam a grabancát,s erélyesen rászóltam, hogy: nem! Ma már végigalussza az éjszakát, tovább lustálkodik, mint a gazdái :)))
2010. febr. 12. 21:37
 16/16 A kérdező kommentje:
Hát az én kutyusom márpedig ágyban fog aludni,majd valami más módszerrel leszoktatom az ébrsztésről. Az előző kutyusom is ágyban aludt,és mégis tudta,hogy ki a falkavezér,hallgatott rám,és nem volt neveletlen,sőt nagyon okos kutya volt!Szerintem nem az a baj,hogy ágyban alszik,hanem az,hogy nappal sokat lustizik. Majd megpróbálom valami más módszerrel leszoktatni inkább,de az ágyból nem teszem ki. Nincs neki minden megengedve,az ágyban alvás viszont igen.
2010. febr. 13. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!